Antena 3 CNN Actualitate Ultima zi de stare de urgență! Urmează 3 zile de vid legislativ, în care nu se pot impune restricții. Guvernanții nu au găsit încă soluții

Ultima zi de stare de urgență! Urmează 3 zile de vid legislativ, în care nu se pot impune restricții. Guvernanții nu au găsit încă soluții

Starea de alertă va fi instaurată cel mai devreme luni, asta după ce actul normativ a trecut de Camera Deputaților. Cererea Partidului Național Liberal care prevede ca legea să fie adoptată imediat ce este publicată în Monitorul Oficial a fost respinsă după o ședință maraton. Vor urma, așadar, 3 zile de vid legislativ.

Ultima zi de stare de urgență! Urmează 3 zile de vid legislativ, în care nu se pot impune restricții. Guvernanții nu au găsit încă soluții
14 Mai 2020   •   07:29

Deocamdată, Executivul nu a găsit o soluție pentru această situație. Proiectul de lege va ajunge pe masa președintelui, cel mai devreme, mâine.

La votul privind starea de alertă, a plouat cu reproșuri la adresa guvernanților, pentru că România va avea un vid legislativ timp de 3 zile după încheierea stării de urgență.

”Prin această lege procedăm greșit, în primul rând față de oameni. Pentru că românii, după 60 de zile  de stare de urgență sunt suficient de responsabili, de conștienți de pericole, dar suntem conștienți și că trebuie să reluăm activitatea economică. Statul ne consideră iresponsabili și vrea să ne protejeze împotriva voinței noastre”, a declarat Victor Ponta.  

PNL a încercat să introducă un amendament prin care legea să intre în vigoare imediat ce este publicată în Monitorul Oficial. Potrivit Constituției, acest lucru nu ar fi fost posibil. 

×
Subiecte în articol: stare alerta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close