Antena 3 CNN Actualitate Ultima zi de valabilitate a polițelor RCA City Insurance. Ce pot face clienții

Ultima zi de valabilitate a polițelor RCA City Insurance. Ce pot face clienții

Polițele de asigurare RCA de la City Insurance expiră după 11 mai. Ele vor fi anulate de drept după ce societatea de asigurări a intrat în faliment. Șoferii trebuie să încheie altă asigurare, dar pot solicita returnarea sumei aferente perioadei care rămâne neacoperită.

Ultima zi de valabilitate a polițelor RCA City Insurance. Ce pot face clienții
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    10 Mai 2022   •   12:07

„Primul pas astăzi este să vă faceți o asigurare nouă. Al doilea pas pentru recuperarea banilor este să intrați pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraților. Sunt absolut toate informațiile cu privire la procedură și la documentele necesare recuperării acestei sume.”, a transmis purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, la Antena 3.

Amenda pentru absența unei asigurări RCA este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. În baza Codului Rutier, Poliția poate decide, ca măsuri suplimentare, reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Persoanele implicate din postura de păgubit în accidente provocate de asigurați RCA ai City Insurance, care nu au cumpărat o poliță nouă după data de 11 mai 2022, nu vor putea fi despăgubite în baza poliței City Insurance, chiar dacă datele înscrise pe ea arată că se află încă în perioada de valabilitate.

Terții păgubiți se pot adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) pentru a fi despăgubiți din Fondul de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS), doar în situația în care accidentul a implicat și vătămări corporale sau decese.

În caz contrar, terții păgubiți nu se pot adresa niciunui organism sau asigurător și vor fi nevoiți să se îndrepte împotriva șoferului vinovat pentru recuperarea prejudiciului.

„Pentru recuperarea primelor de asigurare datorate pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit te vei adresa Fondului de Garantare a Asiguraților, printr-o cerere de plată, transmisă ori prin intermediul poștei la sediul acestuia, ori prin e-mail la adresa [email protected]”, punctează lichidatorul judiciar al City Insurance într-un ghid pentru creditorii societății în faliment, citat de avocatnet.ro.

Notificarea de denunțare a poliței se face direct la City Insurance, la adresa de e-mail: [email protected].

 

×
Subiecte în articol: poliţe RCA City Insurance
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close