Antena 3 CNN Actualitate Ultimatum pentru toți prefecții din țară. Miercuri este ultima zi în care mai pot prezenta situaţia contractelor de deszăpezire

Ultimatum pentru toți prefecții din țară. Miercuri este ultima zi în care mai pot prezenta situaţia contractelor de deszăpezire

Ultimatum pentru toți prefecții din țară. Miercuri este ultima zi în care mai pot prezenta situaţia contractelor de deszăpezire
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Dec 2015   •   13:54

Ministrul Administrației și Internelor, Petre Tobă, a cerut luni prefecților să publice pe paginile proprii de internet o situație cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, pe toate cele trei palierele - cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naționale, europene și autostrăzi, cele încheiate de Consiliile Județene pentru drumurile județene și cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale, informează Agerpres.

Ministrul Tobă a condus luni ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), în sistem videoconferință cu prefecții, având ca temă evaluarea gradului de pregătire a autorităților pentru perioada de iarnă, a informat un comunicat MAI.

''În urma informărilor făcute de reprezentanții ministerelor și instituțiilor publice cu competențe în domeniu, s-a constatat că de la ultima întâlnire a Comandamentului de iarnă, gradul de pregătire a autorităților pentru perioada de iarnă este mult îmbunătățit, fiind înregistrate progrese importante. (...) În aplicarea dispozițiilor primului-ministru de asigurare a transparenței activității autorităților publice, ministrul Afacerilor Interne a cerut ca, până miercuri, 9 decembrie a.c., la nivelul fiecărui județ, instituțiile prefectului să publice pe paginile proprii de internet o situație cu toate contractele de deszăpezire care sunt în derulare, pe toate cele trei palierele: cele încheiate de CNADNR pentru drumurile naționale, europene și autostrăzi, cele încheiate de Consiliile Județene pentru drumurile județene și cele încheiate de către primării pentru drumurile comunale'', precizează sursa citată.

Potrivit reglementărilor legale privind achizițiile publice, la finalizarea contractelor, autoritățile contractante sunt obligate să transmită Agenției Naționale pentru Achiziții Publice documentele constatatoare privind modul de îndeplinire a obiectivelor, în acest mod fiecare autoritate urmând să știe care sunt operatorii economici care nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale. Conform acestei prevederi legale, operatorii care nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale pot fi excluși de la participarea la alte proceduri de achiziție privind deszăpezirea.

Pentru buna funcționare a CNSSU, la nivelul MAI, pe perioada de iarnă, permanența va fi asigurată la nivel de ministru și secretari de stat, ministrul Afacerilor Interne solicitând ca și la celelalte ministere și autorități din teritoriu, permanența să fie asigurată la nivel de conducere.

La ședința CNSSU au participat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, secretari de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, prefecții, șefii structurilor din cadrul MAI, precum și reprezentanții instituțiilor publice centrale și locale cu atribuții în domeniu.

×
Subiecte în articol: zapada Petre Toba
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close