Antena 3 Actualitate Ultimele pregătiri pentru vizita istorică a Papei din inima Moldovei - VIDEO

Ultimele pregătiri pentru vizita istorică a Papei din inima Moldovei - VIDEO

31 Mai 2019   •   09:49
Ultimele pregătiri pentru vizita istorică a Papei din inima Moldovei - VIDEO Foto: Captură Antena 3

Timp de trei luni, florarii ieşeni s-au pregătit pentru ca vizita Papei la Iaşi să iasă impecabil. Aproximativ 800 de flori vor împodobi atât scena pe care va urca Sfântul Părinte cât şi statuia pe care o va binecuvânta acesta. Majoritatea dintre aceste flori sunt albe, dar vor exista şi câteva galbene tocmai pentru a respecta culorile Vaticanului.

Pentru vizita Suveranului Pontif, se pun la punct ultimele detalii şi la Iaşi, Alba şi Harghita. La Blaj, Papa Francisc va avea un tron special care a fost construit de un arhitect din Sibiu. La realizarea lui s-au folosit bucăţi de lemn şi metal de la închisorile comuniste, unde au fost închişi cei 7 episcopi care vor fi beatificaţi.

La vizita istorică din inima Moldovei, care va avea loc mâine, sunt aşteptaţi 100.000 de pelerini. Duminică, Suveranul Pontif va ajunge şi la Blaj. Un tron arhieresc din lemn, aur şi catifea albă a fost creat special pentru această vizită de un sibian. Bucăţi de lemn de la închisorile comuniste, unde au fost închişi cei şapte episcopi care vor fi beatificaţi, au fost folosite la construcţia scaunului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close