Antena 3 CNN Actualitate Ultimele pregătiri pentru vizita istorică a Papei din inima Moldovei - VIDEO

Ultimele pregătiri pentru vizita istorică a Papei din inima Moldovei - VIDEO

Ultimele pregătiri pentru vizita istorică a Papei din inima Moldovei - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
31 Mai 2019   •   09:49

Timp de trei luni, florarii ieşeni s-au pregătit pentru ca vizita Papei la Iaşi să iasă impecabil. Aproximativ 800 de flori vor împodobi atât scena pe care va urca Sfântul Părinte cât şi statuia pe care o va binecuvânta acesta. Majoritatea dintre aceste flori sunt albe, dar vor exista şi câteva galbene tocmai pentru a respecta culorile Vaticanului.

Pentru vizita Suveranului Pontif, se pun la punct ultimele detalii şi la Iaşi, Alba şi Harghita. La Blaj, Papa Francisc va avea un tron special care a fost construit de un arhitect din Sibiu. La realizarea lui s-au folosit bucăţi de lemn şi metal de la închisorile comuniste, unde au fost închişi cei 7 episcopi care vor fi beatificaţi.

La vizita istorică din inima Moldovei, care va avea loc mâine, sunt aşteptaţi 100.000 de pelerini. Duminică, Suveranul Pontif va ajunge şi la Blaj. Un tron arhieresc din lemn, aur şi catifea albă a fost creat special pentru această vizită de un sibian. Bucăţi de lemn de la închisorile comuniste, unde au fost închişi cei şapte episcopi care vor fi beatificaţi, au fost folosite la construcţia scaunului.

×
Subiecte în articol: Iași Alba Harghita flori scaun pregatiri
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close