Antena 3 CNN Actualitate Umilinţa continuă pentru foştii deţinuţi politici: ''Încetați bataia de joc la adresa noastră, nu se mai poate!''

Umilinţa continuă pentru foştii deţinuţi politici: ''Încetați bataia de joc la adresa noastră, nu se mai poate!''

Umilinţa continuă pentru foştii deţinuţi politici: ''Încetați bataia de joc la adresa noastră, nu se mai poate!''
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
26 Iun 2019   •   14:34

La 30 de ani de când România s-a despărţit de comunism, umilinţa continuă pentru cei ce au rezistat în anii grei ai terorii, cei care au suferit în închisorile comuniste. 

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici protestează faţă de ultimele decizii administrative care riscă să lase organizaţiile din ţară fără sedii, iar pe membrii acestora pe drumuri. Vorbim de majorarea exagerată a chiriilor pentru spaţiile în care îşi desfăşoara activitatea Asociaţia, care îi pune în imposibilitatea de plată.

''Mă adresez doamnei prim-ministru și parlamentarilor: Încetați bataia de joc la adresa noastră, nu se mai poate. Nu v-au ajuns 30 de ani, fraţilor? Este incredibil ceea ce se întâmplă. De 30 de ani nu sunt bani, nu-i de unde, de acolo de unde statul român ne-au luat cu japca în urmă cu 60-70 de ani. Totul. Noi am fost condamnaţi. Azi şi mâine ne-au confiscat tot şi am fost azvârliţi în drum şi alţii în temniţe şi lagăre de exterminare. Ca în România, niciunde nu s-au petrecut în Europa comunizată, niciunde asemenea orori ca în România. Este incredibil!'', a spus Octav Bjoza, pre;edintele Asociaţiei Foştilor Deţinuti Politici din România.

 

×
Subiecte în articol: detinuti politici umilinta chirii
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close