Antena 3 CNN Actualitate "Foarte umilită mă simt! Îmi vine să plâng!" Poveştile profesorilor români care trăiesc de pe o zi pe alta

"Foarte umilită mă simt! Îmi vine să plâng!" Poveştile profesorilor români care trăiesc de pe o zi pe alta

După o viaţă întreagă petrecută la catedră, profesorii au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. Spun că îşi calculează bine banii pentru că sunt situaţii în care nu au cu ce să îşi plătească întreţinerea sau chiria. Cu toate acestea, spun ei, mai bine săraci, dar demni pentru că vor să dea un exemplu elevilor pe care îi îndrumă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2023   •   09:35

Alina Pătruț este învăţătoare de aproape 30 de ani. De mică, era conştientă că învăţământul nu îi va aduce satisfacţie financiară, tatăl ei fiind profesor de matematică. Nu şi-a imaginat însă că va ajunge să trăiască de pe o zi pe alta.

"Nu mi-e ruşine să spun că după atâţia ani vechime câştig undeva la 4.200 de lei. Cu toate acestea, nu mă voi da deoparte. Foarte umilită mă simt! Îmi vine să plâng. M-a dezamăgit foarte tare. Recunosc, sunt unul dintre oamenii care l-au votat şi asta mă doare şi mai tare. E o dezamăgire cumplită pentru că am crezut că un om care a plecat de la catedră poate să fie alături de tine", a declarat Alina Pătruţ.

Citeşte şi: Ce conţine, de fapt, ultima ofertă a Guvernului pe care profesorii aflaţi în grevă generală au refuzat-o

Din păcate, în aceeaşi situaţie se află toţi profesorii care au ales să lupte pentru drepturile lor şi să ignore toate consecinţele.

Deşi este însărcinată, iar medicii i-au spus că riscă să aibă complicaţii la naştere, Alexandra Burcă mărturiseşte că soţul este cel care o ajută cu banii.

"Sunt de zece ani în Învăţământ. A opta zi de grevă. Aproximativ 30% din salariu pe luna următoare va lipsi. Sperăm ca această perioadă să nu se prelungească, dar cu toate astea, la fel ca mine şi ceilalţi colegi, suntem asumaţi şi dorim să mergem până la capăt, până vom obţine ceea ce ne dorim. În primul rând, respect", a precizat Alexandra Burcă.

Din cauza grevei, Ministerul Educaţiei a anunțat că prelungește până la 9 iunie perioada de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat.

×
Subiecte în articol: grevă profesori
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close