Antena 3 CNN Actualitate Un acoperit se deconspiră în direct: „Am avut tangență cu anumite lucruri și văd că sistemul se întoarce împotriva mea!”

Un acoperit se deconspiră în direct: „Am avut tangență cu anumite lucruri și văd că sistemul se întoarce împotriva mea!”

Un acoperit se deconspiră în direct: „Am avut tangență cu anumite lucruri și văd că sistemul se întoarce împotriva mea!”
07 Oct 2017   •   22:00

Maria Coman a prezentat, la Ediție specială, de la Antena 3, un interviu pe care i l-a acordat, via Skype, Gelu Drăgulin, fost consilier la cabinetul ministrului de Externe, care acum susține că este ofițer acoperit încă de la începutul anilor 90.

Gelu Drăgulin a fugit din țară după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare și se află în prezent în Irak, unde trăiește fără acte.

Fostul demnitar susține că s-ar întoarce în România doar pentru a lămuri ceea ce s-a petrecut cu dosarul său.

”Am avut tangență cu anumite lucruri și văd că sistemul se întoarce împotriva mea!”, a spus Gelu Drăgulin, la Antena 3.

Gelu Dragulin a fost numit, în 2009, consilier la cabinetul ministrului de externe Cristian Diaconescu, unde a gestionat problematica romilor de cetățenie română din străinătate. Potrivit unui comunicat MAE de la acea vreme, Gelu Drăgulin este absolvent al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative - Facultatea de Stiinte Politice, și expert în politici publice.

„Eu l-am cunoscut pe Dragulin în 2005, într-o excursie în Egipt. După ani și ani, îmi mai dădea câte un telefon. Prin 2014, îmi spune că el e, de fapt, acoperit. Am crezut că e o glumă. Dar, ulterior, când m-a sunat din Irak am rămas cu gura căscată. (...)  El a lucrat cu SRI, dar, în mod paradoxal, SRI-ul avea jurisdicție în afara statului român, unde trebuia să aibă SIE. El spune că a fost trimis în anumite misiuni pentru devoalarea unor grupuri infracționale de SRI, dar nu era în jurisdicția SRI-ului să trimită agenți în Spania, de exemplu”, a spus Luis Lazarus, la Antena 3.


 

×
Subiecte în articol: Editie Speciala Maria Coman
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close