Antena 3 CNN Actualitate Un afacerist a încercat să-l MITUIASCĂ pe Dan Şova. DNA şi-a declinat competenţa în acest caz

Un afacerist a încercat să-l MITUIASCĂ pe Dan Şova. DNA şi-a declinat competenţa în acest caz

Un afacerist a încercat să-l MITUIASCĂ pe Dan Şova. DNA şi-a declinat competenţa în acest caz
10 Oct 2013   •   12:40
UPDATE 13.00 - Afaceristul care ar fi încercat să îi dea mită ministrului Şova, Călin Roman, este directorul general al grupului de firme Selina din Oradea. Patronul companiei, Beniamin Rus, susţine însă că acuzaţiile aduse acestuia "nu sunt reale" şi că dacă ar fi avut astfel de intenţii ar fi mers el însuşi în China.

UPDATE 12.30 -
Plângerea ministrului Dan Şova privind o tentativă de mituire a sa de către reprezentantul unei firme a fost trimisă de DNA, care şi-a declinat competenţa în acest caz, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.
   
Potrivit surselor citate, plângerea penală formulată de Şova a fost înregistrată la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în 10 septembrie.

  
Ştire iniţială 09.00
Un om de afaceri a încercat să îl mituiască pe ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Şova. În schimbul mitei, afaceristul voia un contract la o autostradă. Ministrul a depus plângere la DNA.

Ministrul Dan Şova a confirmat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în timpul unei vizite în Republica Populară Chineză, o persoană care face parte dintr-o companie care a încheiat contracte cu statul mai bine de 10 ani i-a propus o mită pentru obţinerea unui contract.

"Plângerea este depusă de mai mult de o lună. Ceea ce pot să vă spun este că ea face parte dintr-un registru pe care l-am mai reclamat încă o dată, în care se foloseşte numele ministrului pentru a se obţine contracte. O persoană a venit direct la mine şi mi-a propus o mită pentru obţinerea unui contract. Imediat cum am aterizat în Bucureşti am sesizat DNA şi vom vedea ce se va întâmpla. (...) Nu am fost chemat la DNA până în acest moment", a declarat Dan Şova la Antena 3.

Mai mult, Şova a afirmat că a existat şi un martor la tentativa de mituire a sa.

"Cazul în sine spune multe despre felul în care nu s-au denunţat până acum modalităţile prin care s-au câştigat contractele de drumuri reabilitate sau de autostrăzi în România. Pentru că, din păcate, au existat dovezi prezentate de presă cu nemiluita. (...) Rămâne de văzut cum va proba Şova această tentativă de dare de mită", a declarat realizatorul "Secvenţial", Adrian Ursu, la Antena 3.



×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close