Antena 3 CNN Actualitate Un afacerist apropiat de Băsescu, reţinut pentru 24 de ore. Dumitru Bucşaru, acuzat de bancrută frauduloasă

Un afacerist apropiat de Băsescu, reţinut pentru 24 de ore. Dumitru Bucşaru, acuzat de bancrută frauduloasă

Un afacerist apropiat de Băsescu, reţinut pentru 24 de ore. Dumitru Bucşaru, acuzat de bancrută frauduloasă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mar 2015   •   18:03
UPDATE: Dumitru Bucşaru a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore.

Ştire iniţială:

Încă un afacerist apropiat de Traian Băsescu a ajuns în faţa procurorilor. Dumitru Bucşaru a fost ridicat joi dimineaţă, de poliţiştii din Ilfov şi dus la audieri. Este acuzat de bancrută frauduloasă şi distrugere, prejudiciul fiind estimat la 1,5 milioane de lei. 
 
Despre relaţia milionarului cu fostul preşedinte Traian Băsescu am aflat în 2005, când a apărut în presă un memoriu al lui Bucşaru în care-i spunea preşedintelui ce probleme are să recupereze bani de la CFR. 
 
Băsescu i l-a trimis ministrului Transporturilor cu o notă în care-i cerea să analizeze situaţia. Surpriză sau nu, liantul dintre Băsescu şi Bucşaru a fost tot Elena Udrea.
 
Omul de afaceri Dumitru Bucşaru, împreună cu asociaţii săi, ar fi împrumutat de la bancă 30 de milioane de euro pentru ridicarea unui complex rezidenţial de lux la ieşirea din Capitală. 
 
Ulterior, Bucşaru şi-a băgat firmele în insolvenţă, spun anchetatorii, şi a început să vândă din locuinţe tot, de la centrale termice până la calorifere, geamuri sau cabine de duş. O parte din bunuri au fost puse pe numele unor apropiaţi ai omului de afaceri, doar pentru a nu fi preluate de bancă, mai spun anchetatorii. Prejudiciul se ridică la 1,5 milioane de lei. 
 
Dumitru Bucşaru este un apropiat al fostului preşedinte Traian Băsescu. În aprilie 2005, Băsescu intervenea la Ministerul Transporturilor pentru Bucşaru. Una dintre firmele acestuia, Art Construcţii 92 SA, a cerut sprijinul Preşedinţiei într-un memoriu pentru a recupera un prejudiciu de aproape 111 miliarde de lei vechi de la CFR, pentru lucrări executate şi neplătite. 
 
Traian Băsescu a pus şi o rezoluţie pe memoriu: "Dl Ministru Dobre, rog analizaţi şi rezolvare legală", şi l-a înaintat Ministerului Transporturilor, condus în acea vreme de democratul Gheorghe Dobre. 
 
Ulterior, Băsescu a declarat că nu a intervenit niciodată pentru afacerile cuiva, iar dacă a făcut intervenţii le-a făcut instituţional. 
 
Legătura dintre omul de afaceri Dumitru Bucşaru şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost, potrivit presei, Elena Udrea, şefa cancelariei prezidenţiale în aprilie 2005. Udrea era avocatul lui Dumitru Bucşaru, fapt pe care l-a recunoscut într-o discuţie telefonică cu Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei, de la Antena 3. 
 
Încă un element de legătură între familia Udrea - Cocos şi afaceristul Bucşaru este fiul lui Dorin Cocoş din prima căsătorie. Alin Cocoş a jucat la Unirea Urziceni, echipă patronată de Bucşaru. 
 
Informaţiile au fost prezentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close