Antena 3 CNN Actualitate Un afacerist german susţine că a fost tras pe sfoară de un deputat român (VIDEO)

Un afacerist german susţine că a fost tras pe sfoară de un deputat român (VIDEO)

Un afacerist german susţine că a fost tras pe sfoară de un deputat român (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
06 Oct 2010   •   11:07

Un afacerist german îl acuză pe deputatul PDL de Cluj Adrian Gurzău că nu-i restituie 8 locomotive cu aburi, cumpărate în urmă cu 11 ani. Deputatul neagă acuzaţiile. Achiziţia locomotivelor este acum în atenţia Poliţiei Transporturi Feroviare şi a magistraţilor.

Bernd Falz, colecţionar german şi proprietar al unui muzeu al trenurilor de epocă, susţine că în 1999 a cumpărat 15 locomotive de la Societatea de Administrare a Activelor Ferioviare. Pe 8 dintre ele nu le-a mai primit.

De expedierea lor urma să se ocupe deputatul PDL de Cluj, Adrian Gurzău, cel care deţinea atunci o firmă specializată în recondiţionarea locomotivelor cu aburi. Firma urma să le dezasambleze şi să le încarce în vagoane.

La rândul său, deputatul susţine că anul acesta au venit doi germani să ia locomotivele, dar a refuzat să le predea, pe motiv că nu erau persoanele mandatate de afaceristul german să le ridice. Aşa că a anunţat Poliţia. În plus, Gurzău susţine că neamţul datorează bani fostului Combinant de Utilaj Greu, unde au fost garate piesele de patrimoniu.

Iniţial, colecţionarul german intenţiona să repare locomotivele şi să le expună într-un muzeu nou construit la Simeria, în Hunedoara. Ulterior, din cauza unor probleme birocratice, a decis să le ducă în Germania, pentru ca anul acesta să le vândă unei firme din Maramureş.



Antena 3

×
Subiecte în articol: achizitie deputat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close