Antena 3 CNN Actualitate Un alt copil suspect de infecţie cu Rotavirus, adus de la Slobozia în Capitală

Un alt copil suspect de infecţie cu Rotavirus, adus de la Slobozia în Capitală

Un alt copil suspect de infecţie cu Rotavirus, adus de la Slobozia în Capitală
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Ian 2011   •   13:24

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slobozia au anunţat, marţi, că un alt copil suspect de infecţie cu Rotavirus a fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală. Este al cincilea copil adus la Bucureşti după ce la spitalul din Slobozia a fost depistat acest virus.

O comisie a Ministerului Sănătăţii, condusă de consilierul Geza Molnar, se află la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, unde efectuează o anchetă epidemiologică. Comisia este însoţită şi de conducerea unităţii medicale şi de cea a Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa.

Marţi dimineaţă, carantina de la Secţia de Pediatrie a spitalului din Slobozia a fost ridicată, după ce în ultimele 24 de ore a fost făcută dezinfecţia.

Cinci copii care erau internaţi la acel spital au fost infectaţi cu Rotavirus, iar patru dintre ei, care erau în stare mai gravă, au fost transferaţi, luni, la o unitate medicală din Capitală. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a cerut demararea unei anchete epidemiologice care să stabilească dacă virusul a fost adus de către unul dintre copii în spital sau dacă este vorba de o infecţie intraspitalicească.

La Spitalul din Slobozia au fost înregistrate, din noiembrie 2010, 20 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti care nu au fost raportate, motiv pentru care s-a decis limitarea accesului în Secţia de Pediatrie şi dezinfecţia corectă.



×
Subiecte în articol: slobozia spital carantină virus ancheta
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close