Un alt cutremur în Galaţi. Este al zecelea seism produs în ultima săptămână în această zonă

de O.P.    |    M.Z.    |    30 Sep 2013   •   18:36
Un alt cutremur în Galaţi. Este al zecelea seism produs în ultima săptămână în această zonă Foto: sydney.edu.au
Update 18.36 - Un nou cutremur a avut loc recent în zona Galaţi. Seismul a avut 2,9 pe Richter şi s-a produs la ora 17.31, la o adâncime de doi kilometri. Acesta este al 10-lea cutremur în ultima săptămână, în acea zonă. 


UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineață în Moldova (Galați), conform informațiilor publicate pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).
_______________________________________

Seismul s-a produs la ora locală 8,02, la o adâncime de 5 kilometri și cu intensitatea în zona epicentrală III pe scara Mercali. Cele mai apropiate localități de epicentru au fost Galați (17 km), Brăila (30 km), Măcin (38 km), Tecuci (51 km) și Focșani (56 km).

De la începutul lunii septembrie s-au produs 21 cutremure în România, în Vrancea, în Transilvania (Hunedoara) și Moldova

Un alt cutremur a avut loc, ieri seară, în judeţul Galaţi. Seismul, care a avut o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter, este cel mai puternic înregistrat în zonă în ultimele zile.

Seismul a fost resimtit în mai multe localităţi din judeţul Galaţi, dar şi în judeţul Vrancea, la Focşani.

Este al şaptelea cutremur produs în judeţul Galaţi, în numai câteva zile.


Citiţi şi Ponta, despre seismele produse la Galaţi: Nimeni nu trebuie să intre în panică. Cunoaştem fenomenul şi îl monitorizăm
 

Parteneri
x close