Un alt scandal sexual zguduie Biserica Ortodoxă Română. Un fost călugăr, discuţii fără perdea cu stareţul Mănăstirii Prislop

de A.M.P    |    19 Iul 2017   •   08:46
Un alt scandal sexual zguduie Biserica Ortodoxă Română. Un fost călugăr, discuţii fără perdea cu stareţul Mănăstirii Prislop Foto: Antena3

Încă un scandal sexual zguduie Biserica Ortodoxă Română. După cazurile Pomohaci şi mitropolitul Huşilor, de data aceasta, un stareţ de mănăstire e anchetat de superiorii săi, după i-a dezvăluit unui fost călugăr că este homosexual.

Părintele Celestin, stareţ al Mănăstirii Prislop din Maramureş, a fost abordat pe Facebook de un bărbat care i-a făcut avansuri într-un mod explicit şi a acceptat să se vadă cu acesta la mănăstire.

Stareţul îşi poartă uniforma în Maramureş, la mănăstirea Prislop. Iar partenerul de discuţie este un fost călugăr care, după ce a făcut plângere la Episcopia Maramureşului şi nu s-au luat măsuri, a decis să facă totul public. 

Preotul Celestin a recunoscut că a avut discuţiile cu celălalt bărbat. Stareţul susţine acum că este victima unei răzbunări. 

Reprezentanţii Episcopiei Maramureşului au decis abia acum să intervină în acest caz. 

x close