Antena 3 CNN Actualitate Un an şi jumătate de la tragedia aviatică din Apuseni. Familia Aurei Ion reproşează că ancheta bate pasul pe loc

Un an şi jumătate de la tragedia aviatică din Apuseni. Familia Aurei Ion reproşează că ancheta bate pasul pe loc

Un an şi jumătate de la tragedia aviatică din Apuseni. Familia Aurei Ion reproşează că ancheta bate pasul pe loc
Sursa foto: Foto: mediafaxfoto.ro
de M.Z.    |    11 Iul 2015   •   17:26

A trecut un an şi jumătate de la tragedia aviatică din Apuseni, iar familia studentei Aura Ion reproşează că ancheta care ar trebui să stabilească vinovaţii bate pasul pe loc. 

 
Oamenii se plâng că cel mai important raport care ar putea aduce lămuriri nu a fost finalizat nici până în prezent. 
 
Familia studentei Aura Ion, care a murit în tragedia din Apuseni, acuză autorităţile că ancheta în acest caz este tergiversată. 
 
Până acum, Comisia de anchetă de la aviaţia civilă a oferit un singur raport care stabilea că nu s-au găsit nereguli la motoare, iar antena sistemului de localizare a fost ruptă. Raportul final întârzie însă să apară. 
 
Mai mult, rudele Aurei Ion spun că oamenii care ar putea oferi detalii importante se feresc să vorbească.
 
Între timp, chiar în ziua în care Aura Ion ar fi împlinit 25 de ani, s-a lansat fundaţia care-i poartă numele şi care încearcă să ajute copii bolnavi de care studenta la Medicină încerca să se îngrijească.
 
Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Atunci, salvatorii au reuşit să ajungă cu greu la epava avionului. Aura Ion însoţea echipa de medici care mergeau la Oradea pentru a face o prelevare de organe.

 

×
Subiecte în articol: aura ion apuseni accident aviatic Apuseni
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close