Antena 3 CNN Actualitate Un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor: "Aţi luat mâncarea de la copii!"

Un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor: "Aţi luat mâncarea de la copii!"

Un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor: "Aţi luat mâncarea de la copii!"
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Dec 2010   •   10:33

Un bărbat s-a aruncat intenţionat de la balconul din plenul Parlamentului. Se pare că persoana este un angajat al TVR şi înainte de a se arunca a strigat "Aţi luat mâncarea de la copii!". Acesta are un tricou pe care scrie "Ne-aţi ucis viitorul". În cãdere, bãrbatul a rupt un pupitru.

Bărbatul avea în mână o bilă portocalie cu numărul 13. Accidentul s-a produs cu câteva clipe înainte de discursul premierului Emil Boc. Şedinţa de dezbatere a moţiunii de cenzură a fost întreruptă.


Potrivit Mediafax, Adrian Sobaru este angajat ca electrician la ştirile TVR, este căsătorit şi are doi copii, unul dintre ei suferind de autism. El nu avea o problemă legată de locul de muncă din TVR, ci era foarte nemulţumit că în urma măsurilor de austeritate luate de Guvern i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru copilul cu deficienţe.


 
La scurt timp după producerea accidentului, la faţa locului a venit un echipaj medical de la SMURD. Victima a fost transportată la Spitalul Universitar. Se pare că are mai multe leziuni în zona capului şi fracturi la unul dintre picioare.

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, joi, pentru sursa citată, că starea bărbatului care s-ar fi aruncat de la balconul plenului Parlamentului este stabilă şi este conştient, precizând că echipajele de prim-ajutor au intervenit rapid, în trei etape.

Raed Arafat a precizat că paramedicii au intervenit în timp foarte scurt şi au reuşit stabilizarea bărbatului.

Reprezentanţii SMURD au declarat că nu s-a procedat la plecarea imediată la spital, pentru că protocolul prevede acordarea de asistenţă medicală imediată în ambulanţă. Potrivit lui Arafat, starea victimei este stabilă, el fiind conştient, ceea ce este considerat "un semn bun".

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că bărbatul a suferit leziuni la un picior, putând fi vorba de o fractură deschisă. Acesta a mai spus că victima nu pare a avea alte leziuni grave. Medicii SMURD care au intervenit după incident au adăugat că victima are şi multiple fracturi la mâini.



Şedinţa a fost reluată în scurt timp. Opoziţia a părăsit sala de plen.

Şedinţa plenului reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzurã a fost reluatã, potrivit deciziei grupurilor parlamentare, dupã cum a anunþat în plen de vicepreşedintele Senatului Petru Filip.

Lucrãrile plenului reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzurã depuse dupã angajarea rãspunderii Guvernului pe legea cadru a salarizãrii au fost reluate, parlamentarii trecând direct la vot.
   
Vicepreşedintele Senatului Petru Filip a anunţat cã, potrivit deciziei liderilor de grup, parlamentarii trec direct la votarea moţiunii, fãrã a mai face declaraţii politice.  Filip a menþionat cã procedura de desfãşurare a moţiunii trebuie sã continue pentru ca ea "sã se închidã din punct de vedere juridic".




×
Subiecte în articol: parlament accident
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close