Antena 3 CNN Actualitate Un apropiat al fraţilor Cămătaru s-a predat

Un apropiat al fraţilor Cămătaru s-a predat

Un apropiat al fraţilor Cămătaru s-a predat
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
13 Mai 2012   •   12:35

Un apropiat al fraţilor Cămătaru, judecat în dosarul privind săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane şi care avea mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de patru ani, s-a predat la sediul IPJ Mehedinţi, urmând să fie transferat la penitenciar.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Meheidnţi, inspector principal Nicolae Lohon, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că Iulian Bocu, în vârstă de 46 de ani, din Bucureşti, s-a predat, vineri seară, poliţiştilor din Mehedinţi, el fiind însoţit de către avocatul său.
   
Pe numele bărbatului exista un mandat de arestare emis de Tribunalul Bucureşti, în baza unei sentinţe de patru ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată, dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
   
Duminică, Iulian Bocu se afla încă în arestul IJP Mehedinţi, el urmând să fie transferat la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin pentru executarea pedepsei.
   
Sile Cămătaru, pe numele căruia s-a dat mandat de urmărire internaţională, a fost prins în Germania de poliţiştii locali, la un filtru în trafic organizat pe autostrada Passau - Frankurt, au anunţat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
   
Potrivit IGPR, Sile Cămătaru a fost dat în urmărire internaţională sâmbătă seară, fiind prins de poliţiştii germani în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30. El se afla la volanul unei maşini cu număr de Frankfurt, împreună cu alte trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care sunt verificate de poliţiştii germani.
   
"E greu de crezut că a fost vorba despre o predare voluntară. La zece ore de la prinderea sa, el trebuie să ajungă în faţa procurorilor germani, urmând ca în 10-15 zile să fi extrădat în România", a spus purtătorul de cuvînt al IGPR, Marius Tache.
   
Oficialul IGPR a mai spus că fratele lui Sile Cămătaru, Nuţu, este dat, şi el, în urmărire internaţională, însă nu a fost localizat deocamdată. Potrivit IGPR, nu există informaţii că Nuţu Cămătaru ar fi plecat din România.

×
Subiecte în articol: frati suspect
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close