Un arădean se judecă de 50 de ani cu statul pentru casa moştenită de la părinţii săi

de Antena3.ro    |    08 Noi 2011   •   22:06
Un arădean se judecă de 50 de ani cu statul pentru casa moştenită de la părinţii săi Foto: Videonews

Un arădean se judecă de jumătate de veac cu statul, pentru casa pe care a moştenit-o de la părinţii săi. Omul are 83 de ani şi puţine speranţe că mai apuca ziua în care justiţia română îi va face dreptate. Acum 17 ani, a câştigat în instanţă şi a cerut evacuarea staţiei meteo care îi ocupă abuziv proprietatea. Dar nici până astazi nu a fost pus în drepturi.

Familia Roman a fost una dintre cele mai înstărite familii din Săcuieni, Bihor. Imediat după război, soţii Roman au cumpărat o bucată de teren de la părinţii lui Florin Piersic. Oamenii şi-au făcut pe terenul respectiv una din cele mai frumoase gospodării din zonă. Au venit însă comuniştii la putere. Pe fiul lor, Dănilă, l-au arestat în primul an de facultate, iar bătrânii au fost scoşi cu forţa din mândra lor casă.

Pe pământul lor comuniştii au construit un CAP. Familia Roman a ajuns într-o altă casă din sat, alături de alte trei familii. Aici i-a găsit fiul lor, când s-a eliberat din închisoare. Locuiau fără acte şi de-atunci omul se judecă cu statul, ca să obţină un titlu de proprietate, măcar pentru casa în care părinţii săi au fost mutaţi forţat.

Dar de evacuat, nu i-a evacuat nimeni, iar procesul continuă şi în prezent.


Dănilă Roman este hotărât să nu renunţe. A ajuns cu procesele până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Vrea casa înapoi şi chiria pe care i-o datorează statul.

 
Get Adobe Flash player


Parteneri
x close