Antena 3 CNN Actualitate Un arădean se judecă de 50 de ani cu statul pentru casa moştenită de la părinţii săi

Un arădean se judecă de 50 de ani cu statul pentru casa moştenită de la părinţii săi

Un arădean se judecă de 50 de ani cu statul pentru casa moştenită de la părinţii săi
Sursa foto: Foto: Videonews
08 Noi 2011   •   22:06

Un arădean se judecă de jumătate de veac cu statul, pentru casa pe care a moştenit-o de la părinţii săi. Omul are 83 de ani şi puţine speranţe că mai apuca ziua în care justiţia română îi va face dreptate. Acum 17 ani, a câştigat în instanţă şi a cerut evacuarea staţiei meteo care îi ocupă abuziv proprietatea. Dar nici până astazi nu a fost pus în drepturi.

Familia Roman a fost una dintre cele mai înstărite familii din Săcuieni, Bihor. Imediat după război, soţii Roman au cumpărat o bucată de teren de la părinţii lui Florin Piersic. Oamenii şi-au făcut pe terenul respectiv una din cele mai frumoase gospodării din zonă. Au venit însă comuniştii la putere. Pe fiul lor, Dănilă, l-au arestat în primul an de facultate, iar bătrânii au fost scoşi cu forţa din mândra lor casă.

Pe pământul lor comuniştii au construit un CAP. Familia Roman a ajuns într-o altă casă din sat, alături de alte trei familii. Aici i-a găsit fiul lor, când s-a eliberat din închisoare. Locuiau fără acte şi de-atunci omul se judecă cu statul, ca să obţină un titlu de proprietate, măcar pentru casa în care părinţii săi au fost mutaţi forţat.

Dar de evacuat, nu i-a evacuat nimeni, iar procesul continuă şi în prezent.


Dănilă Roman este hotărât să nu renunţe. A ajuns cu procesele până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Vrea casa înapoi şi chiria pe care i-o datorează statul.

 







×
Subiecte în articol: casa proces statul roman
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close