Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a fost rănit la o demonstraţie militară. Omului i-a explodat un proiectil artizanal în mână

Un bărbat a fost rănit la o demonstraţie militară. Omului i-a explodat un proiectil artizanal în mână

Un bărbat a fost rănit la o demonstraţie militară. Omului i-a explodat un proiectil artizanal în mână
Sursa foto: Foto: lideruldeopinie.ro
26 Mai 2012   •   15:25

Un bãrbat din Austria care participa, sâmbãtã, la Fundata, judeţul Braşov, la reconstituirea unei bãtãlii din Primul Rãzboi Mondial în cadrul unui festival s-a accidentat la mâna dreaptã cu puşca pe care o folosea, el fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţã din Braşov.
   
Purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţã (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat pentru Mediafax cã austriacul are 38 de ani şi s-a rãnit la mâna dreaptã, dar şi la faţã, în timpul unei filmãri din cadrul "Festivalul internaţional militar Fundata 1916".
   
Sfreja a precizat cã este posibil ca bãrbatului sã-i fie amputatã mâna sau câteva degete.
   
Conform sursei citate, echipajul SMURD a fost solicitat sã intervinã, sâmbãtã, la ora 13.20, în localitatea braşoveanã Fundata, pacientul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţã Braşov.
   
De asemenea, purtãtorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, Ioan Necşulescu, a afirmat cã este vorba despre "o autoaccidentare".
   
"În cadrul filmãrilor privind retrospectiva unor scene din Primul Rãzboi Mondial un soldat austriac a fost rãnit prin autoaccidentare", a spus Necşulescu.
   
El a precizat cã austriacul avea o armã din Primul Rãzboi Mondial şi probabil a încãrcat mai mult praf de puşcã decât era normal, rãnindu-se.
   
În perioada 24 - 27 mai 2012, la Fundata în judeţul Braşov, se desfãşoarã "Festivalul internaţional militar Fundata 1916", în cadrul cãruia sunt reconstituite bãtãlii din Primul Rãzboi Mondial.
   
La eveniment participã peste 80 de membri ai unor grupuri importante de reconstituire istoricã din cinci ţãri: Cehia, Austria, Marea Britanie, Bulgaria şi România.
   
Evenimentul este organizat de o echipã de istorici condusã de dr. Adrian Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei ,"G. Oprescu" Bucureşti, Nicolae Pepene, directorul Direcţiei de Culturã Râşnov, şi Horia Şerbãnescu, muzeograf Muzeul Naţional Militar.

×
Subiecte în articol: Austria proiectil demonstratie militar Brașov
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close