Antena 3 CNN Actualitate Bărbat, confundat cu un pește uriaș, salvat de la înec de doi pescari, în Arad

Bărbat, confundat cu un pește uriaș, salvat de la înec de doi pescari, în Arad

Doi pescari au salvat un bărbat cu handicap de la înec, în noaptea de sâmbătă spre duminică, crezând inițial că au prins un pește uriaș. Incidentul s-a petrecut în județul Arad, unde barca în care se aflau trei bărbați, printre care și cel cu handicap, s-a scufundat.

Bărbat, confundat cu un pește uriaș, salvat de la înec de doi pescari, în Arad
Sursa foto: Jandarmeria Arad
de Diana Dragotescu    |    16 Aug 2020   •   15:00

În jurul orei 00.30, duminică dimineața, autoritățiile din Arad au fost alertate că o barcă pe râul Mureș, în zona localității Milova, s-a scufundat, iar bărbații din barcă au căzut în apă și încearcă să iasă la mal.

Conform Jandarmeriei Arad, trei bărbați s-au urcat într-o barcă cu vâsle, al patrulea bărbat rămânând la mal, iar la un moment dat barca a luat apă și s-a scufundat.

Bărbații căzuți în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtați în de curentul puternic al apei, iar la un moment dat au fost separați din cauza curentului puternic și a întunericului.

Pescarii au crezut inițial că este vorba despre o captură uriașă 

Au fost purtați de ape câțiva kilometri, iar în zona localității Ususău, bărbatul cu handicap locomotor s-a agățat întâmplător în linia unei undițe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla întâmplător la pescuit în acea zonă.

„Crezând că este o captură uriașă, cei doi pescari au depus eforturi mari să-l aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură în momentul în care și-au dat seama că marea captură este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă și au aflat împrejurările în care s-a produs acel eveniment, sunând imediat la 112. Ceilalți doi bărbați au reușit să iasă din apă, unul pe un mal, celălalt pe altul, însă dezorientați nu au mai putut înainta, fiind blocați din cauza vegetației și a întunericului”, precizează sursa citată.

Salvatorii au plecat apoi în căutarea celor trei bărbați dați încă dispăruți: „Jandarmii pe un mal, polițiștii pe celălalt mal și pompierii prin apă cu barca din dotare. După aproximativ două ore de căutări în zone greu accesibile, doi bărbați au fost găsiți de către polițiști pe un mal al apei, iar celălalt bărbat de către jandarmi pe malul opus, la kilometri distanță de locul în care s-au lansat pe apă. Cei patru au fost recuperați și predați echipajelor de ambulanță în vederea efectuarii unui consult de specialitate, având în vedere timpul petrecut în apă. Nu au necesitat internare, fiind în afara oricărui pericol”.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: pescari salvat
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close