Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a murit după ce a mâncat ouă de rață contaminate cu Salmonella. Cum se manifestă boala

Un bărbat a murit după ce a mâncat ouă de rață contaminate cu Salmonella. Cum se manifestă boala

Un bărbat a murit după ce a mâncat ouă de rață contaminate cu Salmonella, pe care le-a cumpărat de la un târg al fermierilor din Marea Britanie. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a murit la spital după două luni de agonie din cauza bolii agresive.

Un bărbat a murit după ce a mâncat ouă de rață contaminate cu Salmonella. Cum se manifestă boala
Sursa foto: Foto:Cheryl Tavakoli/Facebook
18 Feb 2020   •   15:16

Niptoon Tavakoli vizitase un târg din Lincolnshire de Nord, de unde a cumpărat șase ouă de rață. A apucat să mănânce patru dintre ele, după care s-a îmbolnăvit, scrie Daily Mail.

Niptoon a fost internat la spital, însă starea lui a continuat să se deterioreze până și-a dat ultima suflare.

Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sange), febra, greata, voma, crampe abdominale. 

Aceste simptome pot fi severe, in special la copiii mici, persoanele in varsta si persoanele cu sistemul imunitar slabit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). 

Simptomele pot sa apara dupa 6 - 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubatie) si dureaza in general pana la o saptamana. In cazurile severe, diareea poate fi atat de grava iar deshidratarea atat de accentuata incat bolnavul trebuie spitalizat pentru a i se administra lichide si electroliti intravenos.

In formele severe ale bolii este destabilizat metabolismul organismului prin pierderea unei cantitati apreciabile de lichide si electroliti, se reduce volumul de sange circulant si tensiunea arteriala, existand pericolul aparitiei unui soc hipovolemic (insuficienta circulatorie acuta consecutiva unei diminuari rapide a volumului sangvin circulant). Socul septic (insuficienta circulatorie acuta consecutiva unei septicemii) este, de asemenea, o posibilitate evolutiva.

×
Subiecte în articol: oua de rata oua cu salmonella
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close