Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a plutit în derivă 15 km pe un pod luat de apele Mureşului (VIDEO)

Un bărbat a plutit în derivă 15 km pe un pod luat de apele Mureşului (VIDEO)

Un bărbat a plutit în derivă 15 km pe un pod luat de apele Mureşului (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Observator
24 Iun 2010   •   21:20

Un ponton de 200 de tone a fost smuls de curenţi şi purtat de apele Mureşului, din Alba până în Hunedoara. Martor direct al ineditei călătorii a fost un bărbat surprins de viitură pe podul plutitor. Bărbatul a scapat cu viaţă după ce a plutit în derivă mai bine de 15 KM. Omul s-a salvat înainte ca pontonul pe care se afla să loveasca piciorul unui pod.

Apele furioase ale Mureşului au purtat pontonul de 80 de metri şi peste 200 de tone ca pe o barcă de hârtie. Înainte să lovească podul din Gelmar, pontonul s-a sprijinit câteva minute în mal. De ajuns pentru pasagerul de 52 de ani să sară şi să îşi salveze viaţa.

După ce pontonul s-a oprit în piciorul podului de peste Mureş, pompierii s-au grăbit să-l ancoreze. Dacă pontonul mai lovea o dată podul, putea să îl dărâme.

Podul plutitor va fi desfăcut în bucăţi şi dus înapoi de unde a plecat: în localitatea Vinţu de Jos din Alba, unde e folosit drept cale de acces pentru autocamioane şi maşini grele.
Nu e singura grozăvie pe care au văzut-o oamenii din zonă. După inundaţiile din ultimele zile, nord vestul ţării arată ca după potop.

Bilanţul inundaţiilor e dramatic: 3 oameni au murit şi 2000 de case sunt afectate de apă în judeţele Alba şi Cluj. Situaţia e dramatică în Uioara unde există riscul unor epidemii dacă nu sunt curăţate resturile aduse de ape şi lesurile animalelor înecate.

Cu ajutorul escavatoarelor, localnicii îşi recuperează metru cu metru gospodăriile. A fost reluată parţial şi alimentarea cu energie electrică.

Observator

×
Subiecte în articol: pod mures
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close