Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a vrut să-i dea foc primarului din localitatea Răcari (VIDEO)

Un bărbat a vrut să-i dea foc primarului din localitatea Răcari (VIDEO)

Un bărbat a vrut să-i dea foc primarului din localitatea Răcari (VIDEO)
Sursa foto: primarie
16 Sep 2009   •   08:15

Disperarea a atins cote maxime în cazul unui bărbat din oraşul dâmboviţean Răcari. Marţi seară, omul a încercat să îi dea foc primarului localităţii, după ce l-a stropit pe acesta cu motorină. Incidentul a avut loc chiar în biroul primarului. Omul era supărat pe primar pe motiv că edilul nu i-a aprobat o cerere de scutire de impozit pentru locuinţă, arată Mediafax.

Potrivit cercetărilor efectuate de autorităţi, atacatorul se numeşte Florea Ţecu şi are 46 de ani. El a venit la primăria din Răcari cu o sacoşă în care avea o sticlă cu motorină. După câteva minute de discuţii, bărbatul l-a stropit pe edil cu motorină. Apoi, cu bricheta în mână, l-a ameninţat pe primar că îi va da foc.

Bărbatul este supărat pe primar că nu îi ajută familia. În urmă cu un an, fiul său a fost rănit grav într-un accident şi a rămas fara un picior. Acum omul venise la primarie să îi ceară edilului să-l scutească de la plata impozitului.

Când s-a văzut plin de motorină, primarul a început să strige după ajutor. Imediat, în birou au venit două angajate din primărie care au încercat să-l calmeze pe agresor şi au sunat la poliţie.

"Bărbatul m-a ameninţat în ultimul timp de câteva ori, dar nu mă aşteptăm la o asemenea reacţie din partea acestuia. Necazul bărbatului este din anul 2007, când fiul său, care avea atunci 17 ani, a suferit un accident rutier în urmă căruia şi-a pierdut un picior. De atunci, când eu nu eram primar, i-am promis că-l voi ajuta să facă rost de o proteză performantă pentru copil?, povesteşte primarul.

"Am făcut toate demersurile, am deschis un cont în care s-a strâns suma de aproape 5.000 de euro, bani insuficienţi pentru proteză, dar folosiţi pentru tratamentul copilului. Eu consider că am făcut tot ce era cu putinţă pentru a-l ajuta. Azi a pornit scandalul deoarece nu i-am aprobat cererea de scutire de impozit pe casă, pe care i-am respins-o deoarece nu copilul care are invaliditate este titularul imobilului, ci tatăl lui", a adăugat primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.

Atacatorul susţine că nu a primit nici un ajutor de la autorităţi. "M-am săturat de promisiunile lui, iar cât priveşte agresarea, eu sunt cel agresat de primar, fiind stropit cu un lichid galben pe care acesta îl avea într-un pahar. Dacă voia să mă ajute, îmi aproba cererea de scutire de impozit, dar nu a vrut să mă ajute", a declarat Florea Ţecu.

Omul a fost imobilizat şi dus cu o ambulanţă la Spitalul de Psihiatrie din Târgovişte. Aici n-a stat decât câteva minute şi a fugit. Agresorul este anchetat pentru ultraj şi tentativă de distrugere prin incendiere.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: primarie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close