Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat de 37 de ani din Suceava a murit după ce a căzut de pe cal. Avea zece ani experiență în echitație

Un bărbat de 37 de ani din Suceava a murit după ce a căzut de pe cal. Avea zece ani experiență în echitație

Florin Marciuc, în vârstă de numai 37 de ani, era destul de cunoscut în Suceava și lucra ca reprezentant al unui centru medical. Acesta se afla, sâmbătă, împreună cu mai mulți prieteni la o herghelie din comuna Moldova Sulița.

Un bărbat de 37 de ani din Suceava a murit după ce a căzut de pe cal. Avea zece ani experiență în echitație
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    26 Apr 2021   •   18:02

Acesta era pasionat de călărie și avea 10 ani experiență în echitație. Ceva însă s-a întâmplat și, după ce s-a depărtat de grupul cu care era, a fost găsit căzut la pământ.
În grup se afla și un medic urgentist, care a încercat să-i acorde primul ajutor acestuia, însă Florin Marciuc era deja decedat. Ulterior, personalul medical de la ambulanță a constatat oficial decesul, potrivit monitorulsv.ro.

Având în vedere decesul instantaneu, anchetatorii presupun că bărbatul de 37 de ani a căzut de pe cal direct în cap și și-a fracturat complet coloana. O altă variantă ar fi un traumatism extrem de sever la cap. Medicii legiști vor fi cei care vor lămuri cauza morții lui Florin.

Directorul hergheliei le-a declarat polițiștilor că s-a făcut instructajul iar calul era autorizat pentru sport de echitație. Conform procedurilor, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și se continuă cercetările. Polițiștii vor trebui să stabilească dacă s-au respectat procedurile în cazurile de acest gen și dacă este vinovat cineva pentru că s-a ajuns la o asemenea tragedie.

Florin Marciuc era foarte cunoscut în mediul medical și își dedica o parte din timp celor care aveau nevoie de ajutor. Recent, s-a implicat pentru a ajuta o femeie din Fălticeni și pe fiul ei de 8 ani, bolnav de leucemie. Florin a fost pentru acea familie șofer în drumul spre clinici, a ajutat-o pe mamă să-și îngrijească sănătatea pe la mai mulți medici, prieteni de-ai săi, iar celui mic i-a făcut mai multe surprize la care visa. Alături de alți oameni, le-a asigurat mamei și fiului și plata chiriei în perioadele de tratament.

”Suntem sănătoși, avem un acoperiș deasupra capului, avem de muncă, nu avem lipsuri majore, mergem în vacanțe... Pentru unii dintre noi, viața e un cadou. Dar viața nu e doat atât, nu poate fi doar confortul nostru și-atât. Trebuie să dăruim din darul nostru mai departe, celor cu care viața nu a fost atât de blândă. De ce trebuie? Nu știu. Pentru că asta ne face oameni?”, spunea acum ceva timp Florin Marciuc, întrebat despre acțiunile sale prin care ajută oameni mai puțin norocoși.
 
Cei care l-au cunoscut pe tânăr sunt șocați de moartea sa prematură, chiar în ziua în care își serba onomastica:

”Florine, astăzi mă pregăteam să-și scriu un mesaj de Florii! Și... când colo, vestea aceasta ... Nedreaptă soartă! Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău”!
”Nu îmi vine să cred că nu mai ești, un om așa de bun și cu un suflet bun... ai plecat dintre noi, ai fost un sprijin pentru noi, mereu la nevoie, și puneai suflet în tot ce făceai, îi ajutai pe oamenii care aveau nevoie. Dumnezeu să-l odihnească în pace”.
”Am primit în viață palme dar vestea plecării tale a fost ca un uragan. Nu voi înțelege niciodată de ce cine e special și ar avea încă mult de dat și de învățat celorlalți, bunul Dumnezeu îi ia înainte de vreme de lângă noi” sunt câteva din numeroasele mesaje ale prietenilor și celor care l-au cunoscut.

 

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close