Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Mehedinţi a murit din cauza virusului West Nile. Numărul deceselor a ajuns la trei (VIDEO)

Un bărbat din Mehedinţi a murit din cauza virusului West Nile. Numărul deceselor a ajuns la trei (VIDEO)

Un bărbat din Mehedinţi a murit din cauza virusului West Nile. Numărul deceselor a ajuns la trei (VIDEO)
Sursa foto: Foto: zoonapolitikon.ro
13 Sep 2010   •   09:51

Un bărbat de 64 de ani din Mehedinţi a murit, după ce a fost infectat cu virusul West Nile. Acesta este cel de-al treilea român care a murit din cauza virusului. Se pare că bărbatul suferea şi de alte afecţiuni, precum diabet şi hipertensiune, care i-au agravat starea. Până în prezent, în România au fost confirmate 34 de cazuri, au anunţat reprezentanţii ministerului Sănătăţii.

"Încă nouă noi cazuri de îmbolnăviri cu virusul West Nile, au fost înregistrate în România, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi a rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino. A fost înregistrat şi un nou deces", precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

West Nile este un virus care se transmite foarte uşor printr-o simplă înţepătură de ţânţar şi care poate declanşa afecţiuni serioase, cea mai  de temut fiind meningita. Acesta nu se transmite, însă, şi de la om la om.

În ceea ce priveşte tratamentul, nu există unul specific pentru  tratarea virusului West Nile.  Medicul face numai tratament simptomatic. Aşadar, cea mai sigură metodă de tratament rămâne prevenţia.

Autorităţile ne recomandă să purtăm haine, care să ne acopere corpul, să evităm parcurile sau lacurile şi să punem plase de ţânţari la geamuri. De asemenea, din jurul casei trebuie îndepărtate recipientele cu apă stătută în care se dezvoltă larvele de ţânţari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: west nile deces România
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close