Antena 3 CNN Actualitate Un bebeluș abandonat pe o stradă din Italia aparține unei familii de români din Verona 

Un bebeluș abandonat pe o stradă din Italia aparține unei familii de români din Verona 

Un bebeluș de patru luni a fost abandonat pe o stradă din Verona, în noaptea de 14 spre 15 octombrie. În urma unei anchete, autoritățiile italiene au găsit părinții copilului, și anume doi români care nu aveau posibilitatea financiară de a îl crește. 

Un bebeluș abandonat pe o stradă din Italia aparține unei familii de români din Verona 
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    16 Oct 2020   •   22:50

Carabinierii din Verona au identificat părinții micuțului, după ce acesta a fost abandonat în zona cartierului Golosine, în via Chioda. Tatăl copilului, în vârstă de 30 de ani și mama copilului, de 34 de ani, locuiesc de peste un an în Italia iar în luna iulie s-ar fi născut bebelușul, primul lor copil. 

Din cauza situației financiare dificile, cuplul a primit găzduire în casa unei cunoștințe, iar în urma problemelor din ce în ce mai serioase cu banii au decis să își abandoneze copilul pe stradă, scrie rotalianul. 

Cuplul a fost identificat datorită femeii la care au stat în gazdă 

Femeia care îi găzduia pe cei doi a obesarvat că micuțul lipsește din apartament. Auzind între timp și de copilul abandonat în stradă în orașul respectiv, aceasta a făcut imediat conexiunea și a sunat la poliție. 

Autoritățiile investighează acum cazul în continuare, pentru a înțelege ce i-a împins pe cei doi să apeleze la un gest atât de extrem, dacă sunt de învinovățit doar problemele financiare sau dacă au existat și alte motive. Părinții sunt anchetați pentru „abandon de minori agravat, comis de un părinte”.  

Micuțul Zeno, cum a fost numit de medicii de la Spitalul Borgo Trento, este sănătos iar zilele următoare va fi preluat în grijă de serviciile sociale ale municipiului Verona. 

Consilierul pentru servicii sociale de la Primăria din Verona, Daniela Maellare, a declarat că foarte multe persoane o contactează și sunt dipuse să îl adopte pe bebelușul Zeno.

 

×
Subiecte în articol: bebelus Italia
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close