Antena 3 CNN Actualitate Un bloc din Deva riscă să se prăbuşească din cauza alunecărilor de teren

Un bloc din Deva riscă să se prăbuşească din cauza alunecărilor de teren

Un bloc din Deva riscă să se prăbuşească din cauza alunecărilor de teren
Sursa foto: Foto: Video News
de S.T.    |    28 Mar 2012   •   21:27

Locatarii unui bloc din Deva trăiesc zilnic cu teama că se vor prăbuşi cu tot cu apartamente. O alunecare de teren a deplasat deja blocul de 4 etaje cu 15 centimetru. Acum autorităţile iau în calcul şi varianta unei evacuări forţate pentru că mulţi dintre locatari refuză să-şi părăsească apartamentele.

Deşi locatarii stăteau pe o bombă cu ceas, nimeni nu a făcut nimic. Subsolul blocului era inundat de aproximativ un an, dar oamenii şi-au dat seama că îi paşte dezastrul abia în momentul în care le-a fugit pământul de sub picioare.

Iar situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta, fiecare centimetru deplasat afectând structura de rezinstenţă a clădirii. Imobilul ameninţă să se prăbuşească, cu tot cu oameni, peste un bloc vecin. Autorităţile au luat deja în calcul măsura evacuarii, însă mulţi dintre locatari nu vor să audă de aşa ceva.

Autorităţile au pregătit câteva internate de la liceele din oraş pentru orice eventualitate. Decizia evacuării va fi luată de o comisie alcătuită din specialişti în constructii şi reprezentanţi ai firmelor de apă, canalizare, gaz şi electricitate.

×
Subiecte în articol: deva bloc evacuare inundatie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close