Antena 3 CNN Actualitate Bolnav de epilepsie, folosit drept sclav. Bătut cu ciocanul și sechestrat într-un grajd - Victima a reușit să evadeze după un an

Bolnav de epilepsie, folosit drept sclav. Bătut cu ciocanul și sechestrat într-un grajd - Victima a reușit să evadeze după un an

Un tânăr de 19 ani, bolnav de epilepsie, a fost maltratat şi folosit drept sclav de un bărbat din Satu Mare. Băiatul a fost lovit cu ciocanul, cu lanţuri sau cabluri electrice şi a fost sechestrat timp de un an, într-un garaj.

Bolnav de epilepsie, folosit drept sclav. Bătut cu ciocanul și sechestrat într-un grajd - Victima a reușit să evadeze după un an
de Gabriel Dano    |    27 Aug 2020   •   15:00

Anchetatorii susţin că bărbatul l-a racolat, adăpostit şi supus la muncă pe tânărul de 18 ani împotriva voinţei lui, timp de aproximativ un an. Victima a reuşit să evadeze din curtea în care se afla abuzorul şi familia acestuia pe timpul de noapte, ca mai apoi să sesizeze organele de poliţie.

”Persoana vătămată, pe toată perioada în care a muncit forțat în construcții și supus unor agresiuni fizice și psihice de către inculpat, nu a fost renumerat, deși la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare și cazare conform înțelegerii verbale dintre cei doi, i-a fost restrânsă libertatea de mișcare prin faptul că era în permanență supravegheat, fiindu-i reținut actul de identitate pe toată perioada”, potrivit DIICOT.

De asemenea, pe parcursul întregii perioade în care tânărul a fost răpit, victimei nu i s-a permis accesul la asistenţă medicală, deşi agresorul cunoştea că băiatul de 19 ani suferă de epilepsie. În plus, tânărul suferea de leziuni dobândite în urma loviturilor care pe care bărbatul de 39 de ani i le-a aplicat folosind cabluri electrice, lanţuri, ciocanul sau lopata. Abuzorul a publicat imagini cu victima aflată în poziţii denigratoare în mediul online. 

”În cauză s-a reținut, de asemenea, că în cursul anilor 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate” adaugă procurorii.

×
Subiecte în articol: epilepsie bolnav
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close