Antena 3 CNN Actualitate Un braşovean protestează zilnic, de cinci ani, în faţa sediului Prefecturii

Un braşovean protestează zilnic, de cinci ani, în faţa sediului Prefecturii

Un braşovean protestează zilnic, de cinci ani, în faţa sediului Prefecturii
Sursa foto: prefectura
25 Ian 2009   •   21:18

Indiferent de anotimp şi de vremea de afară, Gheorghe Botorog, în vârstă de 52 de ani, protestează de cinci ani în faţa Prefecturii Braşov faţă de primarul municipiului, George Scripcaru. Gheorghe Botorog îşi începe ?programul? la ora 9.00 şi îl termină la ora 17.00 sau chiar mai târziu, în timpul verii. El a încercat să protesteze şi în faţa Primăriei, dar a fost îndepărtat de poliţiştii comunitari.
El este nemulţumit şi îl acuză pe primar că, în urmă cu cinci ani, când Scripcaru era viceprimar, i-a confiscat 14 vaci cu lapte şi mai multe capre, pentru că păşteau pe domeniul public. După ce animalele au fost ţinute câteva zile într-un adăpost al primăriei deoarece proprietarul nu s-a dus să le ia, acestea au fost sacrificate la abator.
Botorog spune că Scripcaru a încercat atunci să-l despăgubească, dar el l-a refuzat, deoarece a considerat că suma oferită era o bătaie de joc, cu mult sub valoarea reală a animalelor. Drept urmare, a început mai întâi să protesteze în faţa Primăriei, dar a fost îndepărtat de polişiştii comunitari. S-a mutat atunci în faţa Prefecturii, unde şi-a continuat protestul.
Zi de zi, adresează invective la adresa primarului folosindu-se de o portavoce şi, ca să fie auzit mai bine, se urcă în copacii din faţa Prefecturii şi, legat cu lanţuri, îşi continuă de acolo protestul. Chiar dacă i-a fost confiscată portavocea, şi-a confecţionat alta din carton.
Localnicii s-au obişnuit cu el, iar turiştii îl fotografiază şi încearcă să stea de vorbă cu bărbatul, pentru a afla care este cauza protestului.
Botorog a ajuns subiect de scandal şi între administraţia judeţeană şi municipalitate, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, acuzându-l pe Scripcaru că, timp de cinci ani, nu a găsit o soluţie amiabilă pentru rezolvarea problemei. În timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, preşedintele Consiliului Judeţean l-a chemat pe Botorog la conferinţele de presă pe care le susţinea, unde era prezentat ca un caz social deosebit, pentru care Primăria nu face nimic.
Agerpres

×
Subiecte în articol: proteste prefectura Brașov
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close