Antena 3 CNN Actualitate Un călugăr recent eliberat din puşcărie s-a întors la cele sfinte. ÎPS Teodosie i-a dat binecuvântare!

Un călugăr recent eliberat din puşcărie s-a întors la cele sfinte. ÎPS Teodosie i-a dat binecuvântare!

Un călugăr care a stat în puşcărie mai bine de un an, în urma a patru condamnări definitive, s-a întors la cele sfinte după ce Arhiepiscopia Tomisului nu a luat nicio măsură împortiva sa.

Un călugăr recent eliberat din puşcărie s-a întors la cele sfinte. ÎPS Teodosie i-a dat binecuvântare!
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Ian 2020   •   11:58

După mai bine de un an de stat la Penitenciarul Poarta Albă, în luna decembrie 2019, călugărul Teofan, pe numele lui de mirean Gheorghe Mandache, a fost eliberat şi, se pare, s-a întors la cele sfinte. Asta în timp ce mai mulţi preoţi din Arhiepiscopia Tomisului sunt caterisiţi sau opriţi de la slujire pentru „neascultare” faţă de episcop. 

Printr-o adresă emisă de Arhiepiscopia Tomisului în data de 4 ianuarie 2020, Mandache Gheorghe, alias protosinghelul Teofan, era înştiinţat că ÎPS Teodosie i-a dat binecuvântarea să facă un pelerinaj la Ierusalim, în perioada 14 ianuarie-10 februarie (anul 2020 - în adresă anul este greşit deoarece în ianuarie 2019 călugărul era în puşcărie n.red.), scrie Adevărul.

Mai mult, cei de la Arhiepiscopia Tomisului certifică faptul că proaspătul eliberat din închisoare are „preoţie lucrătoare” şi poate sluji chiar şi la Ierusalim, dacă cei de acolo sunt de acord.

Călugărul a acumulat patru condamnări definitive pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, motiv pentru care a stat în pușcărie mai bine de un an de zile.

×
Subiecte în articol: Teofan
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close