Antena 3 CNN Actualitate Un candidat la Primăria Capitalei, exclus din greșeală de pe lista cu ordinea candidaţilor

Un candidat la Primăria Capitalei, exclus din greșeală de pe lista cu ordinea candidaţilor

Un candidat la Primăria Capitalei, exclus din greșeală de pe lista cu ordinea candidaţilor
Sursa foto: foto: Agerpres
07 Mai 2016   •   18:17

Alegeri locale 2016. Candidatul Partidului Republican din România la funcţia de primar general, Nicu Neamţu, nu figurează în procesul verbal privind ordinea pe buletinele de vot, din cauza unei erori de dactilografie, însă greşeala urmează să fie corectată duminică, a precizat locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, Ovidiu Roşca.

"Candidatul Partidului Republican, Niculae Neamţu, a fost admis şi validat şi probabil că poziţia pe care în mod greşit este dactilografiat PER (...) este de fapt poziţia domnului Neamţu. Este o eroare care va fi îndreptată în şedinţa de duminică a BEM", a declarat pentru AGERPRES procurorul Ovidiu Roşca.

Alegeri locale 2016. Precizarea a fost făcută după ce Nicu Neamţu a semnalat, prin intermediul unui comunicat, faptul că numele său nu se regăseşte în procesul verbal cu rezultatele tragerii la sorţi. În schimb, apărea Partidul Ecologist în loc de Partidul Republican.

"Este inadmisibil ce s-a întâmplat la Biroul Electoral Municipal! Suspectăm faptul că membrii BEM ar fi introdus intenţionat la tragerea la sorţi pentru Primăria Generală un alt partid în locul nostru, ceea ce înseamnă că procesul a fost viciat şi trebuie neapărat repetat! Procesul de tragere la sorţi trebuie să fie transparent, un gest de normalitate ar fi fost dacă eram invitaţi vineri la acest eveniment", a precizat Nicu Neamţu.

Alegeri locale 2016. Preşedintele republicanilor i-a acuzat pe cei de la BEM şi de faptul că ar fi completat locurile rămase libere din Biroul Electoral Municipal cu mai mulţi reprezentanţi ai partidelor mari.

"Cu toate că am făcut o adresă pentru ca Partidul Republican să fie luat în considerare pentru completarea locurilor libere din BEM Bucureşti, partidele mari sau influente au întotdeauna mai mult noroc la procesele acestea de selecţie: PNL are doi reprezentanţi, USB are doi reprezentanţi, pe când noi şi alte partide mai mici nu avem loc în acest cerc restrâns", a completat Neamţu.

Alegeri locale 2016. Partidul Republican din România a solicitat BEM repetarea tragerii la sorţi, dar şi ca la acest proces să asiste reprezentanţii tuturor partidelor politice participante la alegeri, ONG-urile sau cetăţenii care doresc acest lucru.

×
Subiecte în articol: alegeri locale 2016
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close