Antena 3 CNN Actualitate Un castel din Sălaj, transformat în adăpost pentru cai

Un castel din Sălaj, transformat în adăpost pentru cai

Un castel din Sălaj, transformat în adăpost pentru cai
Sursa foto: Foto: romaniaroute.ro
de M.Z.    |    25 Aug 2011   •   15:31

O clădire monument istoric din Sălaj, care datează din secolul al XVIII-lea şi acum este parţial degradată, a ajuns adăpost pentru caii sătenilor din localitatea Dragu, informează Agerpres.

Cunoscut drept Castelul Bethlen, care a fost reşedinţa unui conte, acesta se află în prezent în proprietatea autorităţilor locale. Clădirea a rămas fără uşi şi ferestre, iar podeaua este acoperită cu balegă de la caii oamenilor din zonă.

În urmă cu zece ani, actual proprietar, primăria Dragu, a închiriat clădirea unei asociaţii din Cluj Napoca, cea care a promis că o va reabilita, însă a schimbat doar acoperişul şi nu a achitat chiria convenită cu autorităţile locale.

Primarul comunei Dragu, Rodica Lazăr, spune că nu ştie ce utilitate să-i dea în viitor clădirii, având în vedere că reabilitarea ei presupune cheltuieli foarte mari.

Pe de altă parte, Ioan Socaciu, viceprimarul comunei, recunoaşte că monumentul istoric este folosit uneori ca adăpost pentru caii localnicilor, dar promite că se vor lua măsuri pentru a evita acest lucru pe viitor.

×
Subiecte în articol: castel cai Salaj
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close