Antena 3 CNN Actualitate Un chirurg din Bârlad, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 17 ani

Un chirurg din Bârlad, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 17 ani

Un chirurg din Bârlad, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 17 ani
20 Iul 2013   •   20:02
Medicul chirurg Octavian Marcu de la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, suspectat că ar avea legături cu dispariţia unei adolescente în vârstă de 17 ani, este urmărit penal, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu minora, faptă pedepsită de lege cu închisoarea de la 3 la 12 ani, conform Agerpres.
 
Medicul este principalul suspect şi în dosarul de omor deschis de procurorii vasluieni în cazul dispariţiei fetei. 
 
Poliţiştii criminalişti au efectuat sâmbăta trecută percheziţii la mai multe proprietăţi - locuinţe, terenuri şi autoturisme - ale medicului chirurg de la Spitalul de Urgenţă ''Elena Beldiman'' din Bârlad, despre care anchetatorii cred că ar avea legătură cu dispariţia unei adolescente în vârstă de 17 ani, care a dispărut de acasă de la începutul lunii martie. Percheziţii au avut loc şi la camera de gardă a spitalului bârlădean. 
 
Tânăra, care învăţa la un liceu din Bârlad, ar fi început o relaţie cu medicul chirurg Octavian Marcu, după care l-ar fi şantajat pe acesta că face publică relaţia. 
 
După mai mult de trei luni de la declanşarea cercetărilor, poliţiştii din Bârlad şi-au declinat competenţa în favoarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Vaslui, care au deschis dosar penal pentru omor în cazul dispariţiei adolescentei, principalul suspect fiind chirurgul Octavian Marcu. 
 
''Minora şi Octavian Marcu întreţineau relaţii intime încă din vara anului 2012, de când adolescenta i-a fost pacientă medicului. Acesta a afirmat că minora şi cu prietenul ei i-ar fi solicitat 3.500 de lei ca să nu facă publică relaţia lor şi că ulterior s-a întâlnit cu adolescenta pe strada unde se află liceul la care învăţa pentru a-i da o anumită sumă de bani. Medicul a mai spus că a dus-o apoi pe fată cu maşina, undeva la ieşirea din municipiul Bârlad'', a declarat procurorul criminalist Alice Ruja. 
 
Medicul a avut, potrivit anchetatorilor, mai multe declaraţii contradictorii cu privire la legăturile pe care le-a avut cu fata dispărută, motiv pentru care a devenit principalul suspect în dosarul de omor deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui în acest caz. La rândul său, el a depus o plângere împotriva fetei, pe care a acuzat-o de şantaj. Medicul a spus că a făcut unele declaraţii pe care şi le-a retras ulterior, pe motiv că ar fi "labil psihic". 
 
Medicul Octavian Marcu este momentan în concediu de odihnă, împreună cu soţia sa, medic la aceeaşi unitate sanitară. 
 
Octavian Marcu este căsătorit şi are doi copii. El este implicat şi în viaţa politică, fiind la alegerile locale din anul 2012 candidatul PDL pentru funcţia de primar al municipiului Vaslui. El a candidat şi la alegerile parlamentare de anul trecut, pe listele ARD, însă nu a obţinut un post în Parlament. 
 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close