Antena 3 CNN Actualitate Un cioban, proaspăt şomer la 95 de ani, abia aşteaptă să se întoarcă la muncă

Un cioban, proaspăt şomer la 95 de ani, abia aşteaptă să se întoarcă la muncă

Un cioban, proaspăt şomer la 95 de ani, abia aşteaptă să se întoarcă la muncă
Sursa foto: Foto: rtol.net
25 Feb 2012   •   20:23

În timp ce peste 600 de mii de români trăiesc din ajutorul de şomaj, un cioban de 95 de ani din Hunedoara le dă o lecţie. Cu fruntea plecată, a acceptat pentru câteva luni să se înscrie pe lista de şomeri, însă cu prima ocazie, vrea să plece din nou pe munte cu oile.

Nea Ştefan e proaspăt şomer la 95 de ani. Când a ajuns cu actele la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de muncă, funcţionarele au ridicat din sprâncene crezând că este o glumă. Până la urmă i-au procesat documentele şi luna aceasta tocmai a primit prima tranşă din ajutorul de şomaj.

Nea Ştefan e născut în 1917. A prins două războaie mondiale. Cel mai important însă, peste 70 de ani la rând a mers cu oile pe munte. Şi n-a obosit.

Ştefan Gros şi-a găsit angajator în timp ce-i căuta un loc de muncă fiului. Acum, tată şi fiu merg amândoi cu oile pe munte. Doar că din pricina iernii grele, nea Ştefan s-a trezit cu postul desfiinţat.

Puterea de muncă a ciobanului din Hunedoara este un exemplu pentru cei de la oraş care se plâng că n-au unde munci sau că poate obosesc prea repede.




×
Subiecte în articol: somaj cioban Hunedoara someri
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close