Antena 3 CNN Actualitate Un cont al Ministerului Sănătăţii, BLOCAT pentru o datorie de peste 4,3 milioane de euro

Un cont al Ministerului Sănătăţii, BLOCAT pentru o datorie de peste 4,3 milioane de euro

Un cont al Ministerului Sănătăţii, BLOCAT pentru o datorie de peste 4,3 milioane de euro
28 Mai 2013   •   09:56

Un cont al Ministerului Sănătăţii a fost blocat, după ce o firmă austriacă care a efectuat mai multe studii de fezabilitate în România, în 2008, a câştigat procesul pentru plata a 4,3 milioane de euro.

Potrivit primelor informaţii, instanţa ar fi decis blocarea acelui cont al Ministerului până la plata arieratelor. La vremea aceea, ministru al Sănătăţii era tot Eugen Nicolaescu.

"Un singur cont al Ministerului este blocat. În rest, toată activitatea Ministerului se desfăşoară prin Trezoreria statului, care nu poate fi afectată", a declarat ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, dezminţind astfel informaţia potrivit căreia toate conturile Ministerului ar fi fost blocate.

"Este vorba despre un cont de la BCR, unde noi derulam acţiuni foarte mici, minore, foarte mărunte şi în care, de regulă, nu prea sunt bani. Este un cont folosit pentru mici tranzacţii, precum cumpărarea de benzina pentru maşinile Ministerului sau bilete de avion", a declarat ministrul Nicolăescu la Antena 3.

Cetăţeanul român nu este în nici un fel afectat de această poprire pe cont, a dat asigurări Nicolăescu, la Antena 3, care a adăugat că un oficial al Ministerului Sănătăţii va încerca să ajungă la o înţelegere cu firma austriacă.

"Noi încercăm să mai diminuăm suma de plată în sensul în care la toate categoriile de penalităţi încercăm să negociem, poate reuşim să micşorăm din acele penalităţi, poate firma va dori să renunţe, cel puţin din ce am înţeles eu este dorinţă de discuţie şi asta o să facem în următoarele zile", a mai arătat ministrul.

Firma Vamed Engineering GmbH & CO Viena a apelat la instanţă în 2010, în încercarea de a recupera suma de 8,1 milioane de lei, datorată din 2008, când fotoliul de ministru era ocupat, ca şi acum, tot de Eugen Nicolăescu. La această sumă se adaugă şi penalităţi pentru neplată în valoare de aproximativ 6 milioane de lei, dar şi 4,3 milioane de lei, „reprezentând penalităţi de 0,1 la sută, calculate conform procesului verbal de calcul al penalităţilor din data de 11 martie 2013”.

Citeste mai mult: adev.ro/mnhqqd
Vom reveni cu amănunte.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close