Antena 3 CNN Actualitate Un copil a murit după ce a fost operat de mai multe ori pentru o fractură la mână (VIDEO)

Un copil a murit după ce a fost operat de mai multe ori pentru o fractură la mână (VIDEO)

Un copil a murit după ce a fost operat de mai multe ori pentru o fractură la mână (VIDEO)
Sursa foto: ambulanta
30 Mai 2010   •   10:20

UPDATE. Medicii implicaţi în cazul copilului de 9 ani, mort la Slatina, sunt audiaţi de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

DSP Olt ia în considerare emiterea propunerii de destituire a conducerii Spitalului Judeţean Slatina.

O hotărâre va fi luată în acest sens după finalizarea anchetei în desfăşurare. În acest moment, la Slatina se desfăşoară trei anchete: a DSP Olt, a Ministerului Sănătăţii şi a Poliţiei.

Tatăl copilului de nouă ani care a murit la patru zile după ce a fost internat în Spitalul Judeţean din Slatina cu o fractură la antebraţ susţine că a dat bani medicilor pentru a avea grijă de copilul său şi este decis să îi dea în judecată pe cei care s-au ocupat de cazul fiului său, potrivit Mediafax. Părintele a declarat că i-a dat 20 de lei unuia dintre medici.

"Doctorii la noi, la Slatina, vor bani peste bani. Eu am dat 200.000 de lei la un doctor. I-am dat aceşti bani pentru a ne băga în seamă, dar nu ne-au băgat. A stat copilul cu mâna în ghips trei zile. Eu trăiesc dintr-un ajutor social şi neavând bani cum vor domnii doctori, l-au externat şi au spus să vină peste două săptămâni, pentru că e bine?, a declarat tatăl băiatului.

El a spus că pe drumul de la spital spre casă soţia sa a observat că băiatului i se învineţeşte mâna şi s-a întors cu el la spital.

"În Slatina ne-au pus să cumpărăm glucoză. L-au tratat pe copil cu glucoză, supozitoare şi algocalmin. În ultimul moment, când au văzut că situaţia se agravează, i-au tăiat mâna şi l-au trimis la Bucureşti", a mai spus tatăl copilului.

El susţine că a aflat despre decesul băiatului său în momentul în care a ajuns la Bucureşti, împreună cu soţia sa.

"Cei de la Slatina au sunat la Bucureşti ca să trimită un elicopter. A vrut şi soţia să se ducă cu copilul în elicopter, dar nu i-a dat voie. A zis să vină pe urmă. Între timp eu m-am dus la Slatina, am luat o maşină pe care am plătit-o. Am ajuns la Bucureşti şi acolo am aflat că a murit", a mai spus bărbatul.

Acesta este decis să îi dea în judecată pe medicii din Slatina care s-au ocupat de copilul său: "Să plătească pentru ce i-au făcut copilului. Să fie pedepsit domnul doctor".






A murit, purtat între spitale şi supus unor intervenţii chirurgicale nereuşite. Este tragedia unui copil de 9 ani din localitatea Şerbăneşti, judeţul Olt .Totul a început după ce copilul a căzut şi şi-a rupt mâna. Copilul de 9 ani a ajuns în spital după ce a suferit o fractură la mâna stângă.

Pe drum spre casă, mama copilului a observat că mâna micuţului se învineţise, aşa că a revenit la spital. S-au întors la clinică, dar au fost trataţi cu indiferenţă, spun părinţii.

În cele din urmă, băiatul a fost supus unor intervenţii chirurgicale. Au apărut însă complicaţii, iar micuţul a fost trimis cu un elicopter la un spital din Bucureşti. A murit în drum spre spital în urma unui şoc septic..

Reprezentanţii spitalului au declanşat o anchetă.

Un bărbat a fost plimbat între secţiile aceluiaşi spital până a murit

Nu este pentru prima oară când Spitalul Judeţean din Slatina ajunge în atenţia publică datorită neregulilor. În urmă cu mai bine de un an, un bărbat a murit după ce a fost plimbat între secţiile Spitalului Judeţean. Conducerea spitalului a fost atunci demisă. Cazul de săptămâna aceasta arată însă că la spitalul din Slatina, problemele sunt departe de a fi rezolvate.

În ianuarie 2009, un bărbat de 63 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean Slatina. bolnavul a fost plimbat, timp de patru ore de la o secţie la alta, a Spitalului din Slatina. Însoţit de asistentă, acesta a ajuns de la secţia de Urgenţe, la Boli Cronice, la Interne şi înapoi la Urgenţă. Cadrele medicale susţin că l-au consultat.

Mai apoi s-a constat că medicii i-au refuzat internarea pe motiv că nu i-au găsit a sigurarea medicală.

În cele din urmă, bătrânul şi-a dat ultima suflare pe un scaun, în sala de aşteptare.

După decesul pacientului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina acuzele s-au îndreptat mai ales împotriva doctorului Fulga. În sprijinul acestuia a sărit chiar soţia lui. În curtea spitalului, ea a fost la un pas de a fi linşată de pacienţi, dar şi de asistenta de pe Salvare.

Conducerea spitalului a fost demisă, împreună cu şeful secţiei Urgenţe, asistenta- şefă şi toţi medicii care au fost de gardă în acea zi.

Iar problemele s-au ţinut lanţ la spital şi pacienţii s-au plâns de situaţia de acolo fără încetare.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: copil spitale mana fractura spital
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close