Antena 3 CNN Actualitate Un copil de 16 ani este cercetat de poliţişti pentru 33 de FURTURI din autoturisme

Un copil de 16 ani este cercetat de poliţişti pentru 33 de FURTURI din autoturisme

Un copil de 16 ani este cercetat de poliţişti pentru 33 de FURTURI din autoturisme
30 Mar 2014   •   13:18
Un adolescent de 16 ani este cercetat de către poliţiştii din Petroşani pentru comiterea a 33 de furturi din autoturisme, tentative de furt şi distrugere, infracţiuni comise timp de mai puţin de patru luni, conform Mediafax.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au identificat un minor de 16 ani despre care au stabilit şi probat că este  prezumtivul autor a 33 de infracţiuni comise în municipiul Petroşani, în perioada decembrie 2013 - martie 2014.
"Poliţiştii au stabilit că minorul acţiona singur pe timpul nopţii, spărgând geamurile laterale ale unor autovehicule parcate, în special autoturisme gen taxi şi microbuze de transport persoane, după care  sustrăgea din interior staţii de emisie-recepţie şi diverse sume de bani. De asemenea, minorul a pătruns în unele autovehicule, iar după ce a răvăşit bunurile din interior a plecat fără a sustrage bunuri sau valori, în timp ce în alte cazuri a distrus geamul lateral fără a mai pătrunde în interior", a declarat, duminică, subcomisarul Bogdan Niţu.
Dosarele penale au fost analizate cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, care a dispus cercetarea minorului în stare de libertate şi continuarea urmăririi penale, acesta fiind suspect de furt calificat, tentativă la infracţiunea de furt calificat şi distrugere.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului.
 

×
Subiecte în articol: adolescent infractiuni furt distrugere autor
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close