Antena 3 CNN Actualitate Un cunoscut jurnalist BBC, prezent la Palatul Elisabeta pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai

Un cunoscut jurnalist BBC, prezent la Palatul Elisabeta pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai

Un cunoscut jurnalist BBC, prezent la Palatul Elisabeta pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai
06 Dec 2017   •   13:48

Nick Thorpe, jurnalist BBC, care l-a intervievat pe Regele Mihai la reședința din Elveția în urmă șase ani, a povestit cum a fost acea experiență pentru el. Jurnalistul a venit la Palatul Elisabeta pentru a-i aduce un ultim omagiu unui om pe care l-a admirat foarte mult. 

„A fost o experienţă interesantă. Am petrecut în jur de două ore alături de Alteţa Sa. Interviul meu a durat o oră jumătate, am recitit ieri transcriptul. Am fost interesat de momentele cruciale din viaţa Alteţei Sale, care de altfel au fost momente cruciale pentru România secolului XX: momentul în care a ordonat arestarea mareşalului Antonescu, în august 1944, şi momentul din decembrie 1947, când a fost forţat să abdice. Era foarte inteligent, grijuliu şi oarecum timid. Soţia Alteţei Sale l-a ajutat. Regina Ana i-a stat alături în timpul interviului şi l-a ajutat să îşi reamintească lucruri, când memoria îi juca feste. Mi-a plăcut Alteţa Sa.”, a spus jurnalistul. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close