Antena 3 CNN Actualitate Un deputat propune RENUNŢAREA la ora de iarnă: Schimbarea fusului orar poate duce la stres şi boli

Un deputat propune RENUNŢAREA la ora de iarnă: Schimbarea fusului orar poate duce la stres şi boli

Un deputat propune RENUNŢAREA la ora de iarnă: Schimbarea fusului orar poate duce la stres şi boli
Sursa foto: Foto: blog.softheme.com
10 Mai 2013   •   13:17

Un deputat PSD a depus la Parlament un proiect de lege pentru renunţarea la ora de iarnă. Prin această iniţiativă legislativă, deputatul Constantin Maziliu doreşte ca ora de vară să devină cea oficială pentru toate cele 365 de zile ale anului.

Potrivit spuselor deputatului, citat de gândul.info, "această lege are ca scop utilizarea totală a zilei, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi odihnă, dar şi evitarea influenţei negative pe care o are trecerea la ora de iarnă asupra sănătăţii populaţiei".

"Deloc de neglijat sunt şi efectele pozitive pe care le-ar crea la nivel economic, graţie reducerii consumului de energie electrică", a mai explicat pesedistul.

Propunerea legislativă se află pe site-ul Camerei Deputaţilor, în dezbatere publică, şi doreşte să modifice şi să completeze Ordonanţa de Guvern nr.20/18 august 1997, privind stabilirea fusului orar pe teritoriul ţării noastre.

Deputatul oferă exemplul altor state: "Odată cu accentuarea crizei economice, Ucraina nu mai practică trecerea la ora de iarnă, pentru a economisi energie electrică. La fel şi Federaţia Rusă. Şi Irlanda, precum şi multe alte ţări din toată lumea fac excepţie de la regimul trecerii la ora de iarnă, din aceleaşi raţionamente de ordin economic, dar şi uman. Preşedintele Ucrainei a explicat că ţara sa a renunţata la ora de iarnă, în condiţiile în care schimbarea de la ora de vară la cea de iarnă ‘poate duce la stres şi boli’”, şi-a mai motivat deputatul necesitatea acestei legi.

"Atunci când trecem la ora de iarnă organismul nu este bulversat. Dormim mai mult. Atunci când trecem la ora de vară suntem mai obosiţi, dar nu pentru o perioadă lungă de timp”, a declarat pentru gândul dr. Marina Luculescu, medic de familie.

×
Subiecte în articol: ora de vara ora de iarna deputat PSD
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close