Antena 3 CNN Actualitate Un deţinut de la Poarta Albă s-a sinucis cu o frânghie improvizată din fâşii de cearşaf

Un deţinut de la Poarta Albă s-a sinucis cu o frânghie improvizată din fâşii de cearşaf

Un deţinut de la Poarta Albă s-a sinucis cu o frânghie improvizată din fâşii de cearşaf
Sursa foto: Foto: tokyo5.wordpress.com
14 Ian 2012   •   13:40

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă s-a sinucis, sâmbătă dimineaţă, cu o frânghie făcută din ceraşafuri, informează Mediafax. Bărbatul ispăşise 16 din cei 25 de ani de detenţie, existând totuşi posibilitatea unei eliberări condiţionate peste 24 de luni. 

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, deţinutul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, era încarcerat în Secţia exterioară de la Valu lui Traian, iar sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 03.00, a fost găsit spânzurat în grupul sanitar al secţiei de către un coleg de detenţie.
   
"A fost alertat imediat personalul din serviciul de supraveghere şi pază, iar la faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD, dar cadrele medicale nu au mai avut ce face pentru a-i salva viaţa", a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului, inspectorul Gabi Botezan.
   
Potrivit acestuia, deţinutul fusese condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care o comisese în 1996.
   
"Ispăşise 16 ani de detenţie, iar peste doi ani ar fi putut intra în comisia de eliberare condiţionată", a spus Botezan, care a mai afirmat că acesta nu era căsătorit, nu primea vizite şi era o persoană liniştită.
   
"Pe perioada detenţiei nu au fost semnalate abateri de la conduită în ceea ce-l priveşte pe deţinutul decedat, acesta fiind cunoscut ca o persoană liniştită, care nu punea probleme. El nu a lăsat niciun bilet prin care să-şi justifice fapta, iar colegii de detenţie au spus că în ultima vreme ar fi fost bine dispus şi că nimic din comportamentul lui nu a lăsat să se înţeleagă că ar intenţiona să recurgă la un astfel de gest", a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului.
   
Trupul bărbatului a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. Deşi nu erau vizibile semne de violenţă şi nu există suspiciuni asupra cauzei morţii, o anchetă a fost deschisă în acest caz.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close