Antena 3 CNN Actualitate Un deţinut de la Rahova şi-a făcut blog pentru a-şi "striga" nevinovăţia

Un deţinut de la Rahova şi-a făcut blog pentru a-şi "striga" nevinovăţia

Un deţinut de la Rahova şi-a făcut blog pentru a-şi "striga" nevinovăţia
05 Ian 2010   •   20:55

Condamnat să stea 25 de ani după gratii, izolat de restul lumii, un deţinut de la Rahova a găsit soluţia ca să-şi strige nevinovăţia. Şi-a făcut un blog prin care speră să atragă atenţia asupra greşelilor pe care le-ar fi făcut cei ce l-au judecat.

?Victima Justiţiei române!? - este motto-ul lui Mihai Moldoveanu de pe blogul său.

Fost luptător în trupele speciale ale Armatei, el stă de 14 ani în închisoare. A fost condamnat pentru că ar fi ucis, ajutat de doi prieteni, un taximetrist, la Oradea, în 1995. A susţinut încă de la început că e nevinovat. Judecătorii de la Tribunalul Bihor au fost de altă părere şi i-au dat un sfert de secol de puşcărie. Cei de la Curtea de Apel Bihor l-au achitat însă, din lipsă de probe. Bucuria a fost de scurtă durată. La recursul Parchetului, magistraţii Curţii Supreme au păstrat decizia primei instanţe.

Mihai a spus tot timpul că adevăratul criminal e liber. A scris sute de memorii instituţiilor statului - Senatului, Parchetului General, dar şi preşedinţiei. Povestea lui, prezentată în presă, l-a impresionat pe un tânăr din Deva care îşi doreşte să arate că Mihai stă în arest, pe nedrept. Aşa că i-a făcut un site, pe care îl actualizează în funcţie de informaţiile pe care deţinutul i le dă prin scrisori sau la telefon.

?Am făcut site-ul ca să vadă toată lumea cazul Moldoveanu Mihai, să-l citească în amănunt. Cred că toţi ar trebui să facem asemenea gesturi. La noi în România se poate orice?, a declarat Adrian Pasca, administratorul blogului.

Mihai a pierdut tot. Nu şi-a văzut fata de 14 ani iar soţia l-a părăsit şi şi-a refăcut viaţa în Germania. Acum singura speranţă o mai are la CEDO, unde a înaintat dosarul.

Observator

×
Subiecte în articol: blog
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close