Antena 3 CNN Actualitate Panică după gratii! Un deținut din Penitenciarul Rahova a dat foc unei celule: 11 gardieni și unul dintre arestați au ajuns la spital

Panică după gratii! Un deținut din Penitenciarul Rahova a dat foc unei celule: 11 gardieni și unul dintre arestați au ajuns la spital

Panică după gratii! Un deținut din Penitenciarul Rahova a dat foc unei celule: 11 gardieni și unul dintre arestați au ajuns la spital
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Iul 2016   •   11:26

Un deţinut de la Penitenciarul Rahova şi-a incendiat celula, noaptea trecută, în jurul orei 21.59. În urma incidentului, 67 de deţinuţi au fost evacuaţi. Totodată, 11 gardieni și unul dintre arestați au fost duşi la spital.

Update: Deținutul vinovat nu-și amintește nimic. Este posibil ca gestul să nu fi fost intenționat. În două ore, situația a revenit la normal, fumul fiind aerat.

Deținutul se afla la Penitenciarul Rahova în tranzit. El urma să fie transferat în alt penitenciar, fiind condamnat pentru tâlhărie.

Este posibil ca bărbatul, care era fumător, să-și fi uitat țigara aprinsă, iar salteaua să fi luat foc. Penitenciarul nu a făcut public incendiul, reprezentanții spunând că nu a fost nevoie de intervenția pompierilor, ci s-a stins de personal.

”Oamenii au văzut moarte cu ochii. Au cerut deținuțiii să li se ofere ajutor, pentru că erau amețiți, li s-a luat tensiunea, pentru că au început să facă scandal, li s-a spus să bea multă apă, li s-a dat un dicarbocalm. Au stat foarte mult în fum. Deținuții au rămas încuitați și nu au cum să iasă de acolo, decât dacă li se da drumul. Gardienii s-au ocupat să stingă focul și să se îngrijească pe ei. Normal că a fost panică”, a declarat soția unuia dintre deținuți.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat pentru Agerpres că, duminică seara, în jurul orei 21,50, un deţinut a dat foc celulei în care se afla singur. Incendiul a fost stins de către angajaţii penitenciarului, iar 67 de deţinuţi din celulele învecinate au fost evacuaţi.

Deţinutul respectiv era cazat singur în celulă, se afla în tranzit la Penitenciarul Rahova şi urma să fie transferat în două zile la alt centru. El a fost internat de urgenţă într-un spital civil şi nu prezintă probleme mari de sănătate.

Gabriela Livadariu a mai spus că 11 angajaţi ai penitenciarului care au intervenit pentru stingerea incendiului au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma acestui incident, conducerea Penitenciarului Rahova a sesizat Secţia 19 Poliţie pentru a se efectua cercetări.

×
Subiecte în articol: penitenciarul Rahova gardieni
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close