Antena 3 CNN Actualitate Un director INS nu ştie să răspundă la o întrebare despre obligativitatea declarării CNP-ului la recensământ

Un director INS nu ştie să răspundă la o întrebare despre obligativitatea declarării CNP-ului la recensământ

Un director INS nu ştie să răspundă la o întrebare despre obligativitatea declarării CNP-ului la recensământ
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Oct 2011   •   16:33
În cadrul emisiunii „Exces de putere“, difuzată sâmbătă seară de Antena 3, a fost dezbătut, printre altele, subiectul referitor la obligativitatea dezvăluirii CNP-ului la recensământul populaţiei în 2011.

Astfel, a fost difuzat un material care îl înfăţişa pe şeful direcţiei INS însărcinată cu recensământul dând o explicaţie halucinantă.

Directorul Direcţiei de Statistică şi Recensământul Populaţiei din cadrul Institutului Naţional de Statistică (INS), Ştefan Trică, are un răspuns cel puţin halucinant la întrebarea jurnaliştilor referitoare la motivul pentru care declararea CNP-ului este obligatorie la recensământ, în condiţiile în care religia, etnia sau limba sunt opţionale. Toate acestea sunt incluse în acelaşi articol de lege.

„Ce articol de lege face diferenţierea între CNP, etnie, religie şi limbă maternă?“, a fost întrebarea reporterului pentru şeful direcţiei INS.

După minute bune de tăcere şi gândire, Trică a încercat să enunţe un răspuns, însă fără prea mult succes, lăsând impresia că este depăşit de situaţie.

Vezi mai jos răspunsul lui directorului din cadrul INS, Ştefan Trică
 
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close