Antena 3 CNN Actualitate Un elev a câştigat în instanţă dreptul de a da examenul de bacalaureat a doua oară

Un elev a câştigat în instanţă dreptul de a da examenul de bacalaureat a doua oară

Un elev a câştigat în instanţă dreptul de a da examenul de bacalaureat a doua oară
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Aug 2011   •   20:22

După ce, în vară, a fost eliminat din examen, pentru că ar fi încercat să copieze, a reuşit să câştige în instanţă dreptul de a da bacul! În mod normal, elevul avea dreptul să se mai prezinte la bac abia peste un an.

Un elev hunedorean, eliminat în sesiunea de vară a bacalaureatului pentru că avea un telefon mobil în sală, a câştigat în instanţă suspendarea actului prin care i se interzice prezentarea la bacalaureat. Astfel, elevul va fi primit în examen, însă trebuie să mai câştige anularea actului respectiv, tot în instanţă.

 
Get Adobe Flash player
   
În timpul probei scrise de matematică a sesiunii din vară a bacalaureatului, fostul elev al Colegiului Naţional Iancu de Hunedoara din municipiul Hunedoara, a fost prins de supraveghetori având asupra sa telefonul mobil, informează Mediafax.
   
Deşi nu l-a folosit, metodologia prevede eliminarea din sală a candidatului care nu mai are voie să susţină examenul. Tânărul a considerat că a fost neîndreptăţit şi a atacat la Tribunalul Hunedoara, în contencios administrativ, actul care îl împiedica să susţină din nou examenul de bacalaureat în luna august.
   
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara în data de 8 iulie, iar judecătorii au stabilit ca prim termen în cazul elevului data de 6 septembrie. Pentru că termenul era cu mult după începerea sesiunii de toamnă a bacalaureatului, elevul a deschis  un alt proces prin care cerea doar suspendarea actului administrativ.
   
Cererea a fost soluţionată în data de 14 iunie, după ce termenul iniţial, stabilit la 25 august, a fost preschimbat. Magistraţii au dat câştig de cauză elevului, dar reprezentanţii ISJ Hunedoara au atacat sentinţa prin recurs. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, care a respins acţiunea ISJ.
  
Astfel, deciziile instanţelor de judecată îi permit tânărului să susţină examenul în cea de-a doua sesiune, însă riscă să îl dea degeaba.
   
"Elevul a reuşit să obţină suspendarea actului administrativ, motiv pentru care se poate prezenta la probele pe care le are de susţinut în cea de-a doua sesiune din acest an. Deşi metodologia este clară şi tânărul nu avea voie cu telefonul în sala de examen, au fost nişte portiţe care i-au permis să câştige. În septembrie se va judeca însă procesul privind anularea actului administrativ. Dacă ISJ are câştig de cauză, examenul elevului va fi anulat chiar dacă el obţine note de trecere a examenului de bacalaureat. Am încredere că avem toate şansele să câştigăm acest proces, pentru că legea este de partea noastră“, a declarat juristul ISJ Hunedoara, Nicolae Bota.
   
Judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au mai avut de soluţionat şi alte cereri similare, venite din partea a patru absolvenţi ce au încercat să se inspire în timpul examenului. În cazul lor, judecătorii au dat câştig e cauză Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, însă cei patru au fost prinşi cu fiţuici.
   


×

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close