Antena 3 CNN Actualitate Un elev de la un internat din Timișoara a fost umilit de colegii mai mari. A fost fost bătut, desenat cu pastă de dinți și dezbrăcat sub pretextul unui "ritual tradițional"

Un elev de la un internat din Timișoara a fost umilit de colegii mai mari. A fost fost bătut, desenat cu pastă de dinți și dezbrăcat sub pretextul unui "ritual tradițional"

Un elev de la un internat din Timișoara a fost umilit de colegii mai mari. A fost  fost bătut, desenat cu pastă de dinți și dezbrăcat sub pretextul unui "ritual tradițional"
18 Oct 2018   •   15:54

Un elev de clasa a noua de la Colegiul „Ion Vidu” din Timișoara a fost umilit într-un mod inimaginabil de colegii mai mari. 

Incidentul a avut loc în urmă cu două săptămâni, iar surse din interiorul instituției au spus că nu a fost prima oară când s-a întâmplat acest lucru. Liceanul a fost lovit cu prosopul, cu cureaua, dezbrăcat, urcat pe dulapuri, dat cu pastă de dinți și i-au fost vopsite unghiile. De asemenea, colegii lui i-au spus că așa se face „botezul internatului” și că totul este un „ritual tradițional”.

Băiatul a suportat o perioadă, dar atunci când nu a mai putut, le-a spus părinților tot ce s-a întâmplat. 

În cele din urmă, agresorii și-au cerut scuze și totul s-a rezolvat pe cale pașnică. Totuși, directorul instituțiie spune că se vor lua măsuri pentru ca vinovații să fie sancționați. 

„Au fost părinții aici, au făcut reclamație, am făcut comisie de disciplină, consiliile claselor și urmează să se discute și în consiliul profesoral. Copiii vinovați au vorbit și cu el și cu părinții, și-au cerut scuze. Conflictul este aplanat, dar vom lua măsuri împotriva lor, care pot duce până la excluderea elevilor din internat – dar asta nu hotărăsc eu, hotărăște consiliul profesoral. Sunt etapele legale pe care noi trebuie să le parcurgem în funcție de statutul elevului. Pe băiat l-au lovit cu o curea și cu un prosop. După incident, copilul a mai stat în internat câteva zile, dar părinții au decis să-l retragă din internat. Ei s-au împăcat. Și părinții vinovaților au sunat părintele copilului, și copiii și-au cerut scuze. În urma discuțiilor din comisia de disciplină au conștientizat greșeala”, a declarat Sanda Moldovan, directorul Colegiului Ion Vidu, din Timișoara.

×
Subiecte în articol: elev internat Timisoara colegii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close