Antena 3 CNN Actualitate Un etaj întreg dintr-un bloc s-a prăbuşit, în Maramureş

Un etaj întreg dintr-un bloc s-a prăbuşit, în Maramureş

Un etaj întreg dintr-un bloc s-a prăbuşit, în Maramureş
16 Apr 2011   •   13:13

Locatarii unei clădiri vechi din Maramureş au scăpat ca prin minune cu viaţă după ce un etaj întreg s-a prăbuşit. Un bătrân imobilizat a fost scos din casă de vecini cu doar câteva minute înainte să cadă tavanul.

Blocul, construit în localitatea Nistru cu aproape 100 de ani în urmă din bârne de lemn a început să scârţie din încheieturi şi locatarii au ieşit imediat afară. Au reuşit să-l scoată la timp şi pe proprietarul unei locuinţe de la parter care s-a prăbuşit sub greutatea bârnelor de lemn.

Două dintre cele opt familii care locuiesc în imobil au fost evacuate de autorităţi. Locuinţele acestora sunt păzite acum de jandarmi.

Autorităţile spun că locatarii acestui bloc nu au efectuat nici o lucrare de întreţinere, iar ploaia care s-a scurs de pe acoperiş a afectat grav şi fundaţia blocului.

Urmează ca reprezentanţii Inspectoratului în Construcţii, împreună cu specialişti în domeniu, să dărâme, controlat, toată partea afectată a blocului. Ulterior, se vor efectua lucrări de consolidare a clădirii.

 


×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close