Antena 3 CNN Actualitate Un fost agent CIA explică cât de simplu pot ajunge teroriştii în Europa. "E ca şi cum ai lua un autobuz din Madrid către Barcelona"

Un fost agent CIA explică cât de simplu pot ajunge teroriştii în Europa. "E ca şi cum ai lua un autobuz din Madrid către Barcelona"

Un fost agent CIA explică cât de simplu pot ajunge teroriştii în Europa. "E ca şi cum ai lua un autobuz din Madrid către Barcelona"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Mar 2016   •   14:19

"Să presupunem că  militanţii islamişti din Libia deţin rachete sol-aer (pe care le deţin). Apoi să presupunem că acel grup de terorişti vrea să le folosească în Europa. Cum fac asta? Trec Marea Mediteraneană? Nu, ar fi prinşi de NATO şi arestaţi. Iau o barcă din Benghazi? Nu, o să fie prinşi în port", scrie Jamie Smith în articolul "Terrorism 101: Simple is Working" pentru publicaţia American Thinker.
 
 Smith este un fost agent CIA şi autor al cărţii "Gray Work: Confessions of an American Paramilitary Spy".

Ce trebuie să facă terorişti? Nimic foarte complicat.

"În primul rând, trebuie să treacă în Algeria unde vând sau transferă armele către al-Murabitoun, principalul grup al-Qaida din Algeria", scrie Smith.

"Apoi aceştia trec granţia în Mauritania undeva lângă Chegga. Mai departe merg spre Nouadhibou, un port la distanţă de câteva mii de metri faţă Sahara Occidentală, care este practic Maroc. Angajează un pescar şi merg câteva mile în nord până ajung pe plaja din Maroc. Foarte mulţi pescari se plimbă în acea zonă, deci nu este nimic ieşit din comun. Mai departe, teroriştii merg pe autostradă până la Agadir, dreapta spre Marrakech, stânga către Casablanca apoi Rabat apoi până la Ceuta, Spania, care se află pe continentul african", continuă Smith.

Continuarea pe businessmagazin.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close