Antena 3 CNN Actualitate Un fost angajat al MAI a spart contul de e-mail al lui Vasile Blaga

Un fost angajat al MAI a spart contul de e-mail al lui Vasile Blaga

Un fost angajat al MAI a spart contul de e-mail al lui Vasile Blaga
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    04 Apr 2012   •   15:08

Procurorii DIICOT cer, miercuri, Judecătoriei Sectorului 5 arestarea preventivă a unui fost jandarm din Constanţa, Florin Nicolae, suspectat că ar fi spart e-mail-urile mai multor oficiali, printre care şi cel al fostului ministru de Interne Traian Igaş.

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga, preşedinte al Senatului, a declarat, miercuri, că şi e-mail-ul său a fost spart de fostul jandarm din Constanţa reţinut pentru astfel de infracţiuni, informează Mediafax.

Întrebat dacă şi el se află printre oficialii ale căror e-mail-uri au fost sparte de către fostul jandarm, Vasile Blaga a răspuns: "Am înţeles acum de la colegi că da, dar să îşi facă justiţia datoria. Trebuie să recunosc că nu am simţit".

Fostul jandarm a fost audiat, marţi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la sediul central, pe numele lui fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru accesarea fără drept a unui sistem informatic.

Potrivit unor surse judiciare, hackerul, fost jandarm, este din Constanţa, are 30 de ani şi folosea numele "Virgil" când accesa sistemele informatice.




×
Subiecte în articol: vasile blaga Traian Igas
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close