Antena 3 Actualitate Un fost ministru cere anularea sentinței în dosarul Telepatia. Dacian Cioloș, acuzat de un grav abuz

Un fost ministru cere anularea sentinței în dosarul Telepatia. Dacian Cioloș, acuzat de un grav abuz

05 Iun 2017   •   15:28
Un fost ministru cere anularea sentinței în dosarul Telepatia. Dacian Cioloș, acuzat de un grav abuz
Sursa foto: Foto: Agerpres

Curtea de Apel București judecă, marți, solicitarea de revizuire a deciziei din dosarul Telepatia. Se va decide admisibilitatea în principiu a solicitării pe care un fost ministru, Sorin Pantiș, a depus-o la instanță.

Cererea de revizuire se referă tocmai la excluderea Cameliei Bogdan din magistratură, pe motiv că s-ar fi aflat în incompatibilitate.

Invitată în platoul emisiunii Esențial, de la Antena 3, jurnalista Adina Anghelescu a afirmat că baza cererii lui Sorin Pantiș este aceea a „suspiciunii rezonabile că doamna judecător Camelia Bogdan a avut avantaje personale în timpul judecării procesului ICA și a încasat bani de la așa-zisa parte vătămată, de la Ministerul Agriculturii”.

Analiza motivului de admisibilitate reţinut de Curtea de Apel Bucureşti, astfel cum este acesta prevăzut de art. 426 lit. d) C.proc.pen. ("când instanţa nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate"), va releva temeinicia contestaţiei noastre în anulare. 

Această suspiciune s-a format în momentul în care, pe de o parte, cei doi judecători ai cauzei s-au antepronunţat prin extinderea nejustificată a măsurilor asiguratorii (sechestru). Suspiciunea s-a dovedit a fi întemeiată prin soluţionarea cu „respingere" a cererilor de recuzare, chiar de membrii completului recuzat; respingerea cererii de audiere a martorului propus Dacian CIOLOŞ ca nerelevantă, deşi sub semnătura acestuia, în calitate de Ministru, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale s-a constituit nelegal parte civilă (...) invocând Legea nr. 268/2000 care nu mai era în vigoare la data privatizării ICA”, se arată în cererea de revizuire a lui Sorin Pantiș.

Fostul ministru susține, totodată, că fostul ministru Dacian Cioloș, la acea vreme ministrul Agriculturii, a comis un abuz în serviciu prin respingerea cererii de încuviințare a probei cu expertiza de specialitate, în combaterea raportului suplimentar întocmit de specialistul DNA.

Consider că dl. Dacian CIOLOŞ a comis un grav abuz în serviciu, prin respingerea cererii de încuviinţare a probei cu expertiza de specialitate, în combaterea Raportului Suplimentar întocmit de specialistul DNA Aurelia NICOLAE, deşi noul Cod de procedură penală, prevede expres la art. 172 alin. (12): „După finalizarea raportului de constatare, când organul judiciar apreciază că este necesară opinia unui expert sau când concluziile raportului de constatare sunt contestate, se dispune efectuarea unei expertize”, se mai arată în cererea lui Sorin Pantiș.

„E un motiv de revizuire, însă problema celor condamnați în cazul asta este că a fost un caz în care instituțiile noastre de forță au pus atâta energie (...) și sunt atât de multe persoane implicate în abuzul asta încât ajung să se protejeze unii pe alții, iar cererile celor condamnați rămân nesoluționate”, a spus Mugur Ciuvică, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul Telepatia, în august 2014. Pantiş a fost acuzat că, în calitate de director executiv al Grivco, ar fi întocmit şi folosit un document fals pentru "a susţine nereal" majorarea capitalului social al Institutului de Cercetări Alimentare.
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close