Antena 3 Actualitate Un fost procuror îl acuză pe Băsescu de manipulare în interiorul CSM. Ce spune despre "rotirea scaunelor" din Consiliu

Un fost procuror îl acuză pe Băsescu de manipulare în interiorul CSM. Ce spune despre "rotirea scaunelor" din Consiliu

14 Ian 2013   •   20:08
Un fost procuror îl acuză pe Băsescu de manipulare în interiorul CSM. Ce spune despre "rotirea scaunelor" din Consiliu
Sursa foto: Foto captura Antena 3

Întregul corp de magistraţi din CSM a fost supus unei emoţii psihologice foarte puternice odată cu participarea preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa CSM, a afirmat, luni seară, Constanţa Cârstea, fost procuror inspector în Consiliu, într-o intervenţie televizată pentru "La ordinea zilei".

Constanţa Cârstea aminteşte citirea de către Traian Băsescu a unor pasaje din Constituţie, în şedinţa CSM din 4 ianuarie, referitoare la promovarea în funcţii de conducere a procurorilor şi a judecătorilor, despre care consideră că a fost un "act de manipulare ordinară a corpului de magistraţi".

"Asistăm la o strategie de manipulare ordinară a corpului de magistraţi judecători şi procurori. (...) Traian Băsescu exploatează slăbiciunile propriului sistem de justiţie. El a venit la şedinţa CSM cu o strategie bine pusă la punct pentru că cunoştea slăbiciunile aparatului de funcţionare a justiţiei", a afirmat Constanţa Cârstea la Antena 3.

"Domnul preşedinte ne-a obişnuit cu elemente surpriză. El a venit cu o surpriză care a creat o emoţie psihologică la nivelul întregului corp de magistraţi. În momentul în care preşedintele a citit anumite prevederi din Constituţie referitoare la promovarea în funcţii de conducere a procurorilor şi a judecătorilor şi a insistat în interpretarea acestor norme, nici un membru nu s-a ridicat să spună: Domnule preşedinte, asta este manipulare!", a continuat fostul procuror.

Constanţa Cârstea a precizat că prevederile citite de Traian Băsescu în şedinţa CSM nu se referă la numirile în funcţii de conducere atât la nivelul instanţelor, cât şi la nivelul Ministerului Public.

Întrebată dacă i-ar fi dat votul procurorului Hăineală, Constanţa Cârstea a declarat că i-ar fi solicitat să îşi prezinte demisia, pentru că a participat la un "joc de rotire a scaunelor".


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close