Antena 3 CNN Actualitate Un fost șef SRI rupe tăcerea. Interviu-document la ”Sinteza Zilei”

Un fost șef SRI rupe tăcerea. Interviu-document la ”Sinteza Zilei”

Un fost șef SRI rupe tăcerea. Interviu-document la ”Sinteza Zilei”
06 Sep 2017   •   00:10

Ioan Tarnu, fostul șef al SRI Alba, a oferit un interviu exploziv, care a fost prezentat marți la ”Sinteza Zilei”.

Tarnu vorbește despre existența unei structuri suprastatale și povestește care era relația sa cu Florian Coldea, unul dintre superiorii săi.

”Eu am fost oaia neagră. La o întâlnire, a dat mâna cu toată lumea, eu am fost singurul pe care Coldea l-a ignorat. Ar fi fost echilibrat din partea mea să-mi dau demisia, scuteam familia mea de niște suferințe groaznice. Am fost o fire orgolioasă” a povestit Tarnu.

Acesta a povestit cum a fost ”vânat” și ce eforturi s-au făcut pentru a i se putea înscena ceva, cu ajutorul lui Traian Berbeceanu, șeful BCCO Alba. Fostul șef SRI subliniază că nu poate proba afirmațiile, dar că are încredere în sursa care i le-a dat.

”L-au pus pe Traian Berbeceanu să găsească un tip care să se poată apropia de fiică-mea, care era studentă, să îi poată strecura două pliculețe cu droguri în geantă. E foarte greu să probăm, însă am aflat chestiunea asta de la tatăl băiatului care trebuia să facă asta. Era un tip care mă cunoștea de peste 20 de ani” a mai spus Tarnu.

Acesta a dezvăluit și că la întâlnirile șefilor SRI participa și Laura Codruța Kovesi, dar și că Florian Coldea dădea ordine în privința arestării unor anumite persoane.

Ioan Tarnu a fost condamnat cu suspendare în Dosarul Utilajelor Furate, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi pentru favorizarea infractorului. Tarnu a oferit în interviu și numeroase detalii despre acest dosar

Urmăriți interviul-document integral în clipul de mai jos

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Traian berbeceanu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close